FAKTA superettan: Öis föll tungt i botten - Tauers mål hjälpte inte mot Bois

Brage är ny jumbo i superettan efter att ha fallit mot Landskrona

Värnamo tog säsongens andra seger när laget vann borta mot Varberg med 2-1 i lördagens omgång i superettan. Varberg tog ledningen genom Pierre Tillman i åttonde minuten. En kvart senare fick Värnamo chansen att kvittera på straff men Pär Cederqvists skott räddades av Dan Sadé. Några minuter före halvtidsvilan fick Värnamo chansen på nytt från elva meter - och den här gången blev det mål genom Dzenis Kozica. Och en dryg kvart före full tid skruvade Värnamos Sebastian Göransson in 2-1.

Segern innebär att Värnamo lämnade över sistaplaceringen till Brage som fick två spelare utvisade i 1-4-förlusten borta mot Landskrona.

Gais vann hemma mot Assyriska med 1-0 och har en poäng upp till Gif Sundsvall på den allsvenska kvalplatsen. I bottenmötet mellan Ängelholm och Örgryte vann hemmalaget med 4-1.

Landskrona-Brage 4-1 (2-0)
1-0 Alexander Nilsson (18), 2-0 Fredrik Karlsson (45 str), 3-0 Alexander Nilsson (53), 3-1 Jan Tauer (79), 4-1 Patrik Åström (90).
Utv, Brage: Oscar Andersson (45), Njogu Demba-Nyrén (68).
Publik: 1 761.

Gais-Assyriska1-0 (0-0))
1-0 Mohammed Abdulrahman (54).
Publik: 2 603.

Ängelholm-Örgryte 4-1 (2-0)
1-0 Robin Staaf (17 str), 2-0 Robin Staaf (24), 2-1 Emil Karlsson (65), 3-1 Junes Barny (77), 4-1 Mikael Dahlgren (81).
Publik: 702.

Varbergs Bois-Värnamo 1-2 (1-1)
1-0 Pierre Tillman (8), 1-1 Dzenis Kozica (42 str), 1-2 Sebastian Göransson (73).
Publik: 1 862.

Publicerad 2013-06-01 kl 21:18