FAKTA superettan: Öster räddade poäng mot Syrianska

Syrianska såg ut att ta tre poäng i Växjö men med en sen kvittering kunde Öster rädda oavgjort. Och i Väsby ordnade nyförvärvet Daniel Alexandersson Falkenbergs vinst.

Efter Falkenbergs oavgjorda premiär i superettan mot Jönköping Södra, kom säsongens första seger i den andra omgången. Borta mot Väsby avgjorde den förre IFK Göteborg-spelaren Daniel Alexandersson matchen med ett straffmål i den 25:e minuten.

Syrianska såg länge ut vinna säsongens andra seriematch efter Denis Velic 1-0-mål i den 48:e minuten borta mot Öster. Men strax innan matchens slut, i den 89:e minuten, kvitterade hemmalagets David Thor Vidarsson till 1-1.

Syrianska, Falkenberg och Örgryte toppar serien på fyra poäng, dock med en match spelad.

Öster-Syrianska FC 1-1((0-0))
0-1 Denis Velic (48), 1-1 David Thor Vidarsson (89).

Publik: 2 287.

Väsby-Falkenberg 0-1((0-1))
0-1 Daniel Alexandersson (25).