Falkenberg besegrade decimerat Brage

Trots två utvisningar pressade Brage topplaget Falkenberg. I slutändan drog dock Falkenberg det längsta strået och vann med 2-1.

Efter sina fyra inledande segrar i superettanfotbollen var Falkenberg tillbaka på segertåget när den sjunde omgången i superettan inleddes med match mot Brage på fredagen. Segern med 2-1 förde laget till topp i tabellen.

Borlängelaget gjorde det inte lätt för sig. Mittbacken Niklas Sandberg blev utvisad i den 35:e minuten och på den efterföljande frisparken gjorde David Nilsson 1-0 på en målvaktsretur.

På tilläggstid i första halvlek kvitterade Mats Moldskred, men efter en misslyckad Bragerensning i 69:e minuten pangade Victor Sköld in 2-1.

– Vi brukar ha svårt för Brage och får ju fördel av att de får rött kort, säger Sköld till TV4 Sport.

Strax efteråt drog Brages vänsterback Jan Tauer på sig sitt andra gula kort och med bara nio man orkade gästerna inte komma igen en gång till.

Brage ligger kvar under nedflyttningsstrecket.

Publicerad 2013-05-17 kl 21:50