Falkenbergs kollaps - tappade 3-0 hemma mot Akropolis: "Helt oacceptabelt"

Falkenberg ledde med 3-0 i paus och gick mot tre blytunga poäng i bottenstriden.
Då tappade FFF till 3-3 hemma mot Akropolis i andra halvlek.
- Det är helt oacceptabelt, säger FFF-mittbacken Ludvig Öhman till Discovery+.

Falkenberg gick in till lördagens bottenmöte med Akropolis med en stigande formkurva efter tre raka segrar totalt, varav två i superettan. Hallandslaget gick också ut och dominerade matchen direkt från start inför sin hemmapublik.

Mål av Kwame Kizito, Melker Nilsson och Anton Wede gav Falkenberg en 3-0-ledning efter en första halvlek där FFF var helt dominant.

Efter paus sjönk Falkenberg ner i positionerna och bevakade sin tremålsledning, vilket skulle komma att straffa sig. Marcus Burman reducerade till 3-1 mitt i andra halvlek efter fint kombinationsspel.

Med knappa kvarten kvar kom även 3-2 när Axel Norén tappade boll som siste försvarare och Erik Figueroa chippade in bollen bakom en utrusande Tim Erlandsson. Och i den 89:e minuten fullbordade Akropolis upphämtningen när Christian Rubio placerade in 3-3. Blytungt poängtapp för Falkenberg som föll ihop efter halvtidsvilan.

- Det är väl ganska svårt att förklara nu direkt efteråt när man har så mycket känslor i kroppen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är helt oacceptabelt. Vi faller igenom totalt och tror det är klart, säger FFF-mittbacken Ludvig Öhman till Discovery+.

Han fortsätter:

- Det enda vi snackar om när vi leder med 3-0 i halvtid är att inte tro att det är klart, men lik förbannat blir det så här och det är såklart väldigt tungt.

9 Skövde AIK 3 1 1 1 -1 4