Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Falkenbergs plan - så ska de bygga inför superettan

Foto: SCANPIX

När Falkenbergs FF hamnar i superettan vill de prioritera att lyfta fram spelare från den egna ungdomsverksamheten, som de gjorde med Jesper Karlsson, samt återgå till att kolla på spelare i de lägre divisionerna.

Trots att de har åkt ur allsvenskan och fått en ny arena, Falcon Alkoholfri Arena, så är det ändå mycket som kan vara som vanligt i Falkenbergs FF. Håkan Nilsson stannar som sportchef och Hans Eklund som tränare. Till detta har tio spelare har kontrakt för 2017 medan drygt tio stycken har utgående. Föreningen jobbar med att behålla och känner sig ha bra utrymme för det, enligt sportchef Nilsson.

- Det är en jättestor intäktsförlust att åka ur, men till skillnad från många andra så har vi inte haft någon större spelarlönebudget. Vissa kanske hävdar, med all rätt, att det har synts i resultatet. Det är inte så mycket på spelarlönesidan som vi behöver dra ner, men lite kostnader måste man måste skära.

Bland de spelarna som har utgående inkluderas Rasmus Sjöstedt, Christoffer Carlsson, Otto Martler, Alexander Lundin, Thomas Drage, Tibor Joza, Johannes Vall, Stefan Rodevåg, Hakeem Araba, Kamal Mustafa, och Zlatan Krizanovic.

FFF har sedan tidigare på den officiella hemsidan skrivit om att bland annat Sjöstedt och Carlsson är intressanta för förlängning, men samtidigt har ingen spelare fått besked om att de måste lämna.

Spelarna som har kontrakt har inskrivet att det blir en lönesänkning om föreningen åker ur en division, och en av dem, 18-åringen Jesper Karlsson, har intresse efter sina sju allsvenska mål.

- Vi har en liten spillevink som röner ett stort intresse. Utan att veta i övrigt, med tanke på vad vi tyvärr har presterat, så kanske inte våra spelare är jätteheta frånsett Jesper.

Vad kommer pengarna från en eventuell försäljning av Jesper Karlsson att hamna?
- Det är lätt att svara torrt och tråkigt "De går in i verksamheten", men med tanke på att vi tappar X antal miljoner från Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollsförbundet så kommer det inte vara problem att använda dem. Sedan går vi in i en ny arena, vilket kan rendera i en del initialkostnader innan vi är bekväma där ute.

Samtidigt ska det in nytt också. Falkenbergs FF har en framgångsrik ungdomsorganisation som i modern tid fått upp exempelvis Astrit Ajdarevic, Erik Johansson, Niclas Eliasson, Gustaf Nilsson, och nämnde Jesper Karlsson. Tanken är att fler nu ska flyttas upp och få bättre förutsättningar till speltid.

Hallands Nyheter har tidigare skrivit om att de egna ungdomarna Ludvig Johansson (1998), John Björkengren (1998), och Edi Sylisufaj (2000) har tränat med A-laget. Sylisufaj blev den första spelaren född på 2000-talet att spela i Allsvenskan.

Till detta har Falkenbergs FF en lång historia av att hitta duktiga spelare i de lägre divisionerna. David och Viktor Elm, Markus Thorbjörnsson, Mikael Boman, och Adam Eriksson har varit några av spelarna de har hittat tidigare, men när FFF tillhört Allsvenskan har Nilssons bedömning ofta varit att steget till den högsta serien varit för stort för den typen av värvningar. Nu blir det skillnad med Superettan.

- Vi har mycket bra koll på spelarna i vårt närområde. Jag utesluter inte provspel, men de spelarna vi kan vara intresserade av har vi så bra koll på att vi kan erbjuda eller inte erbjuda ett förslag till dem.

Hur fungerar scoutingen i Falkenbergs FF?
- Vi har några killar som tillhör organisationen, eller som har gjort det, som tittar på matcher i Halland och företrädesvis division 1 Södra. Vi har haft ett lag i vår närhet, Tvååkers IF, som än så länge som spelar i division 1, och vi har Ullared och Vinberg som spelar i en division 2-serie.

Publicerad 2016-11-02 kl 07:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER