Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Fansen kan få Runström att tacka ja: "Ett sanslöst intresse"

Björn Runström funderar på ett konkret kontraktsförslag från Hammarby.
Fansens påtryckningar kan få honom att tacka ja.
– Jag har inte upplevt ett liknande intresse, säger agenten Patrick Mörk till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen avslöjade förra veckan närmar sig anfallaren sitt beslut. Han har träffat Hammarbys sportchef Gustaf Grauers i flera vändor, och riktlinjerna för ett eventuellt samarbete är formulerade. Nu ska bara huvudpersonen själv klura ut vad han vill göra. Och det beskedet väntas förmodligen den här veckan.

- Det har varit flera möten med Grauers, och Hammarby är ett tilltalande alternativ, absolut, säger agenten Patrick Mörk som samtidigt berättar att det dykt upp andra möjligheter de senaste dagarna.

Enligt honom rör det sig dels om geografiskt sett avlägsna ligor, men även om nytillkomna förslag från Europa.

- Björn får väl tala för sig själv angående hur han resonerar. Men dels är det såklart lockande att komma hem och spela, och det är bra drag i Hammarby och allting. Samtidigt är han proffsspelare och måste ju lyssna på de alternativ som kommit upp, säger Mörk.

Vad tror du själv att han kommer att välja?
- Jag vill inte spekulera i det, det vet egentligen bara han. Men det känns som ett bra läge. Antingen ett bra avtal någon annanstans, eller åka hem och få upp självförtroendet efter den här tunga tiden med Odense. I grund och botten har han ett angenämt problem.

Det som talar för Hammarby är i mångt och mycket engagemanget som Runström upplevt från alla supportrar som fått upp vittringen på hans namnteckning. Många drömmer om att återförena radarparet Runström och Paulinho, som hade stora gemensamma framgångar den allsvenska säsongen 2006.

- Man undrar lite var alla hammarbyare kommer ifrån. Jag har aldrig varit med om ett fall där till och med jag fått sådana påtryckningar: ”Hur blir det med Björn?”, ”Försök att fixa honom till Hammarby”. Det är ett sanslöst intresse, och då kan du bara föreställa dig hur mycket Runström själv får höra, säger Mörk.

Hur reagerar han på det?
- Svårt att säga, men det är klart att jag tror att sådana saker påverkar också. Det blir svårare att säga nej när man känner att så många människor blir besvikna.

Och han har ett konkret förslag att ta ställning till?
- Ja, det finns upplägg med Hammarby om det blir så. Nu handlar det om var han själv vill spela bara.

Patrick Mörk säger dock att det, till skillnad från vad spekulationerna gör gällande, inte redan finns en överenskommelse på plats.

- Jag kan fösäkra om att det inte är så att man gjort klart, men försöker att mörka det. Så är det absolut inte.

Fotbollskanalen.se har sökt Björn Runström för en kommentar.

Publicerad 2011-02-23 kl 11:34

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER