Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Fansen ska rädda Hammarby - Moneybrother och Weeping Willows spelar gratis i "Bajen Aid"

Moneybrother, Mange Schmidt och Weeping Willows ska rädda Hammarby. När Stockholmsklubben hotas av konkurs bjuder flera svenska artister på gratisgala – under namnet ”Bajen Aid”.

Titeln är en uppenbar parafras på klassiska ”Band Aid”, där initiativtagaren Bob Geldof samlade popmusikens främsta företrädare och spelade in en hyllad julskiva 1984. Allt ekonomiskt överskott skänktes till svältande barn i Etiopien.

Den här gången är grundtanken densamma, men formatet aningen mindre – och föremålet för välgörenhetsprojektet heter Hammarby. I samband med superettanlagets bortamöte med Syrianska 20 juni hålls en konsert i en välkänd lokal på Medborgarplatsen i Stockholm.

Där uppträder artister som Moneybrother, Mange Schmidt, Stephen Simmonds och Weeping Willows för de hårt prövade Bajenfansen. Lokalen upplåts gratis och ingen av artisterna tar ut en krona i gage. Tanken är också att besökarna ska kunna lösa medlemskap och på annat sätt ge pengar till Hammarby.

Klubben planerar en nyemission av aktier och behöver få in tio miljoner kronor – annars är risken för konkurs överhängande. Arrangörerna bakom ”Bajen Aid” tror att spelningarna kan inbringa 300 000 kronor som sedan kommer Hammarby till godo.

Publicerad 2010-05-28 kl 15:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons