POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

FFF på väg mot allsvenskan - men anfallaren inte nöjd med spelet: "Inte fungerat som vi velat"

Foto: Bildbyrån

Falkenberg startar om superettan som serieledare.
Men det finns betydligt mer att ge, menar anfallaren Erik Pärsson.
- Man kan ju inte klaga när man ligger etta, men vi känner väl rent generellt att spelet inte har fungerat som vi har velat, säger 24-åringen till Fotbollskanalen.

Trots förlust i vårens sista omgång mot toppkonkurrenten Helsingborg så kunde Falkenberg gå till sommaruppehåll som serieledare i superettan. Inför höstsäsongen, som startar i helgen, har FFF ett fint läge att ta sig tillbaka till allsvenskan, som man åkte ur efter säsongen 2016.

Serieledningen till trots så har spelet inte stämt som man velat, menar anfallaren Erik Pärsson.

- Man kan ju inte klaga när man ligger etta, men vi känner väl rent generellt att spelet inte har fungerat som vi har velat. Vi har varit väldigt, väldigt effektiva i de matcher vi har spelat och gjort våra mål. Vi har kanske inte haft så mycket chanser men vi har satt de chanser vi har fått. Och det ger ju utdelning. Det har varit mycket kontringsmål och sedan lite individuella prestationer på det, samtidigt som vi är stabila. Och det tycker jag att vi har visat. Sedan var det tråkigt att vi inte kunde dra ifrån nu sista matchen mot Helsingborg. Men det är jämnt!, säger Pärsson till Fotbollskanalen.

- Vi vet vad vi kan och vi försöker visa det, men ibland fungerar det inte och då får man göra det man känner sig bekväm med.

Erik Pärsson stod för sex mål och två assist under våren. Anfallaren menar att det, precis som för laget, finns mer att ge där.

- Jag hade varit nöjdare om det hade varit lite mer. Jag hade en liten tuff period där och blev bänkad av Hasse (Eklund, tränaren), men då kom jag in och gjorde det bra igen. Jag känner väl att jag har mer att ge också, så det är också positivt. Det gäller bara att kämpa vidare så förhoppningsvis kommer det andra.

Hur jobbar du för att det ska lossna på den fronten?
- Jag får skjuta mer på träningarna (skratt). Nä, men det är väl sånt man får jobba med sig själv. Det har mycket med självförtroende att göra. Att hela tiden tro på vad man gör, det är nästan a och o skulle jag säga. För om du inte tror på dig själv så är det ingen annan som tror på dig heller. Det är såna aspekter som spelar in. Så man får leva i sin egen lilla bubbla och hoppas det blir bra.

Vad finns det för styrkor i laget som håller allsvensk nivå, tycker du?
- Det är väl lite symbolisk för Falkenberg, det här med att vi har en tro på laget och en sammanhållning som blir starkare och slagkraftigare. Sedan så känner jag väl, om man jämför med förra året, så har vi fått in bättre spelare vilket gör att det blir högre kvalité och man måste hela tiden prestera. För det finns ju spelare utanför som vill ta min plats, och det är väldigt viktigt att det finns en konkurrenssituation i ett lag. Då blir man genast bättre, säger Pärsson.

- Men för allsvensk nivå, då känner jag väl att man måste höja sig rätt ordentligt för att vi i alla fall ska kunna hålla oss kvar, om det då skulle bli ett avancemang.

24-åringen sitter på ett utgående kontrakt med FFF, men har för tillfället full fokus på den här säsongen.

- Jag försöker köra så gott det går med Falkenberg, sedan får vi se vad som händer. Man vet aldrig vad som händer, det är det som är det roliga med fotboll, säger Pärsson.

Även om ni skulle gå upp i allsvenskan, är du öppen för att flytta?
- Allt är intressant. Om Falkenberg skulle gå upp i allsvenskan så är det en dröm som man har haft sedan man var liten. Jag har huserat mest i de lägre divisionerna och nu verkligen kommit in på elitnivå på allvar. Men allsvenskan, att spela i den högsta serien i Sverige, det har alltid varit en dröm. Så det är väl något jag siktar på.

Inför omstarten i helgen så genrepade Falkenberg mot jumbon IFK Värnamo, och förlorade med 2-1.

- Vi fick en jäkla käftsmäll i helgen. Det var väl lite grejer som vi behöver rätta till rent allmänt. Man hade väl mer att önska från vårt spel. Men det är bra att ha såna matcher så att man får ett litet wake-up call, men man vill alltid vinna alla matcher, säger Erik Pärsson.

På lördag möter FFF Varberg på bortaplan. I gästerna finns en bra känsla inför mötet.

- Det är ju bara två mil från Falkenberg. Men förra året kändes det nästan som att vi var på hemmaplan. Vi har gjort bra matcher mot Varberg och Hasse (Eklund) har väl inte förlorat ett enda derby mot dem, så det känns bra inför den matchen, säger Pärsson.

Superettan

Toppstriden

# Lag S V O F +/− P
1 AFC Eskilstuna 0 0 0 0 0 0
2 Akropolis IF 0 0 0 0 0 0
3 Dalkurd FF 0 0 0 0 0 0
4 Degerfors IF 0 0 0 0 0 0
5 GAIS 0 0 0 0 0 0
Publicerad 2018-07-24 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå