POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

FFF-tränarens förslag: öronmärk tv-pengar för planvärme

Foto: Bildbyrån

Superettan-premiären har skjutits upp och flera matcher riskerar att flyttas.
Då har Falkenbergs tränare Hans Eklund ett förslag till Sef och SvFF: öronmärk tv-pengar för planvärme.
- Jag tycker att man ska hjälpa föreningarna så att man kan ha bra planvärme, säger Eklund till Fotbollskanalen.

Under onsdagen meddelade Svenska Fotbollförbundet att matcher i allsvenskan och superettans två första omgångar kan komma att flyttas fram på grund av väderförhållandena som råder på många håll i landet.

Superettans premiärmatch mellan HBK och HIF blir inte av som tänkt. I Halmstad ligger det fortfarande mängder med snö på marken och matchen har därför skjutits upp.

Problemen finns på flera håll i landet. Sirius allsvenska hemmapremiär mot Gif Sundsvall den 8 april är i farozonen och ser ut att behöva flyttas.

Falkenbergs tränare Hans Eklund har frustrerat följt utvecklingen kring eventuella matchflyttar. Nu har han ett förslag, på Twitter skriver han: "Kanske en idé för SvFF att öronmärka tv-pengar för planvärme till klubbarna. Det handlar om att säkerställa produkten ”fotboll” och dess kvalite’. Eller vill man alla lag skall ha konstgräs? Låt ropen skalla - grön plan till alla.."

För Fotbollskanalen utvecklar Eklund sin idé:

- Jag tycker att man gör väldigt mycket bra inom svensk fotboll med supportrar och allt arrangemang omkring, men det gäller att produkten är bra. Nu är det tråkigt när man ska gå ut och spela fotboll och planerna inte är bra. Jag tror till och med att det är krav att man ska ha planvärme, men för föreningarna är det för dyrt för att ha driften igång för planvärme. Och då tycker jag att man på något sätt ska säkerhetsställa eller hjälpa föreningarna så att man kan ha bra planvärme. Det hade ju varit fantastiskt om det hade varit gröna planer nu och att man kan spela premiären som tänkt, säger FFF-tränaren.

Är det här en fråga du vill lyfta inom Sef (Svensk Elitfotboll)?
- Jag tycker bara att man ska lyfta det i en debatt. Sedan kommer det säkert att vara motstånd från kommuner och de kommer säkert säga att föreningarna själva får prioritera de pengarna. För oss i Falkenberg kanske det handlar om 300 000, jag vet inte vad det handlar om i andra föreningar om man ska ha planvärme. Och med små budgetar prioriterar du kanske en spelare eller någonting istället. Men om man istället kan få hjälp så vore det ju bra med öronmärkta pengar på det sättet. Det är inte kul för tv heller att sända en match där planen är gul eller det är dålig kvalité på matchen.

- Jag känner bara spontant att man blir frustrerad, nu vill man ha vår och spela fotboll. Vi vill ju komma igång, och det är tråkigt om vi inte kan komma igång och spela.

Falkenberg premiärspelar i superettan på söndag när man gästar nykomlingen Landskrona. Men även där har det funnits en risk att matchen skjuts upp.

- Det är osäkert in i det sista. De har sagt till oss att kommer det mer snö nu så blir det inte, men som det ser ut nu så blir det av. Och det är ju en osäkerhetsfaktor som inte är så rolig att ha, säger Hans Eklund.

- Men vi ser ju fram emot premiären, en nykomling är alltid tufft i början. De lever på sina framgångar från förra året och har mycket energi i början på en serie, så det blir tufft för oss. Men vi får i alla fall komma igång och spela, och det är det viktigaste.

Publicerad 2018-03-29 kl 09:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto