Det var upplagt för ett ryck för några av lagen i topp.
I stället kom flopp efter flopp — och i ett vips blev superettan ännu jämnare.

Assyriska, Åtvidaberg, Ängelholm och Degerfors — i den ordningen — toppade superettan inför den åttonde omgången.

Samtliga fick stryk.

Värst gick det för Åtvidaberg som inte hade ett avslut vare sig på eller utanför/över målet i den första halvleken på Söderstadion.

Hammarby vann med 2—0. Båda målen gjorda av Maic Sema, före detta östgöte till råga på allt, fostrad i Sylvia som han är. Det var Hammarbys fjärde raka hemma på Söderstadion den här säsongen. Inget poängtapp så här långt på den arenan.

Och Degerfors klappade igenom på Stora Valla. Hade 1—0 på Ljungskile men efter pausen gick bohuslänningarna fram till 3—1 innan Degerfors reducerade i slutminuterna.

Falkenberg slog Ängelholm, matchens enda mål inprickad av Mikael Boman, och i Södertälje närmade sig Brommapojkarna täten tack vare Saihou Jagnes och Aziz Corr Nyangs mål i andra halvlek på ett Assyriska som trots förlusten fortfarande leder serien.

För Henrik Larssons Landskrona förvärrades läget än mer. 1—2 hemma mot Brage skickade ned Bois under strecket eftersom Västerås SK överraskande lyckades ta en poäng (0—0) mot Öster på Värendsvallen.

Kvällens målrikaste match bjöd Värnamo och Jönköping på. Sex mål totalt, fyra för Jönköping varav två av Tommy Thelin. Viktor Claesson gjorde Värnamos båda.