Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Flytten klar - då började tränaren jaga sponsorer

Foto: SCANPIX

Nästa år flyttar AFC United till Eskilstuna. Men redan nu uppmanar tränaren Özcan Melkemichel stadens företag att börja sponsra klubben.
- Sponsra nu och chansen till allsvenskan är större, säger han.

På en presskonferens under torsdagen meddelade AFC United att de flyttar till Eskilstuna och bildar AFC Eskilstuna.

AFC-tränare Özcan Melkemichel gladde sig åt beskedet - och började direkt jaga sponsorer för att förbättra möjligheterna till allsvenskt spel på Tunavallen i Eskilstuna redan nästa säsong. Just nu ligger hans AFC United tvåa i superettan.

- Sponsra nu och chansen till allsvenskan är större, fastslog han.

Och tränaren verkar ha fått napp. 

- Klart vi lockas av det. Om vi kan ha allsvensk fotboll Eskilstuna redan nästa år hade det varit fantastiskt, säger Timo Haavisto, ställföreträdande vd på Sparbanken Rekarne. Ett företag som redan i dag sponsrar flera av Eskilstunas elitlag.

- Vi är huvudsponsor för Guif (handboll) och United (damfotboll), konstaterar Timo Haavisto.

Kan ni tänka er att sponsra AFC innan samarbetet drar i gång nästa år?
- Vi har inte fattat något beslut än. Men det är kittlande.

Från nya AFC Eskilstuna pratas det om en vilja att hämta hem spelare med koppling till staden. Kan ni tänka er att sponsra rena spelarköp?
- Det återstår att se. Än så länge har vi bara pratat om att vi kommer stötta projektet. Inte hur eller med vilka summor.

Åter till Özcan Melkemichel. Tränaren har lett AFC sedan slutet av 2013. Och han är sugen på att fortsätta i nya AFC Eskilstuna.

- Ja, självklart. Då ges det helt andra förutsättningar. Sedan vet man aldrig vad som händer i framtiden, säger han.

När AFC:s flytt presenterades pratades det om stora mål. Klubben ska upp i allsvenskan. Och därefter vidare ut i Europa.

- Potentialen finns. Och man ska ha drömmar, annars kommer man ingenstans. Samtidigt ska man vara realistisk. Det finns en massa delmål som måste uppnås innan man når drömmen, säger Özcan Melkemichel.

Vad tror du om spel i allsvenskan redan nästa säsong? Ni ligger tvåa i superettan nu.
- Vi har gjort en väldigt bra vårsäsong. Nu gäller det att vara ödmjuka och behålla fötterna på jorden. Det är lagarbetet som har tagit oss hit. Förhoppningsvis kan vi jobba vidare med det.

Hur ser klubbens ekonomi ut? Är ni i behov av pengar?
- Vi jobbar med en liten budget och har gjort det bra hittills. Men vi är känsliga om några spelare skulle försvinna. Och jag tror att det finns intresse för några spelare. Det vore konstigt om det inte gjorde det.

Publicerad 2016-07-08 kl 10:00
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER