Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Förbundet om spelskandalen: "Ska diskutera den i nästa vecka"

En misstänkt spelskandal rullas upp i Landskrona.

Hittills ligger fotbollförbundet lågt med sin kommunikation.

- Vi ska diskutera det här vid vårt nästa styrelsemöte, säger Karl-Erik Nilsson till fotbollskanalen.se.

Två veckor före seriens avslutning skakades superettan, och hela Fotbollssverige, av ett negativt avslöjande. Landskrona Bois stängde av två av sina A-lagsspelare på grund av misstankar om att duon varit del av att rigga matcher under 2013. Båda spelarna nekade kategoriskt till anklagelserna och när fotbollskanalen.se talade med en av dem uttryckte han sin bestörtning över att ha blivit utpekad.

- Jag är helt oskyldig till det här, mitt samvete är rent till hundra procent, sade spelaren.

Senare meddelade dock Skåneklubben att man efter samråd med SvFF och dess samarbetspartner, spelbolaget Svenska spel, gått vidare med ärendet till rättsväsendet.

- Vi har polisanmält händelsen till riksenheten mot korruption därför att individer försökt styra klubbens resultat. Jag vill poängtera att vi inte har anmält någon inom klubben utan händelsen som sådan, sade sportchefen Mats Aronsson.

Under processens gång har varken fotbollförbundet eller svensk elitfotboll, Sef, gjort några längre intervjuer eller uttalanden om det påstått inträffade.

- Om misstankarna bekräftas efter utredning kommer vi med säkerhet att bli inblandade, vi försöker inte att skjuta detta ifrån oss. Vi är helt enkelt inte första instans i dessa frågor, det är därför som Sef inte synts till ännu, sade Sef:s generalsekreterare Mats Enquist när fotbollskanalen.se ringde honom 27 oktober.

Nu har fotbollskanalen.se varit i kontakt med svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och han betonar att SvFF noggrant följer frågan, men att den hittills legat på chefsjuristen Krister Malmstens bord. Vid sitt kommande möte, om drygt en vecka, ska förbundsstyrelsen koppla ett samlat grepp om problematiken, och diskutera hur man kan stävja och förebygga riggade matcher i fortsättningen.

- Fram till dess lämnar vi inte några fler svar, men det är givetvis så att vi tar det här på största allvar, säger Nilsson.

Publicerad 2013-11-04 kl 11:33
Annons
Annons
Annons