Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Förbundet slår tillbaka mot kritisk Åkeby: "Han är dåligt påläst"

Sören Åkeby har riktat skarp kritik mot förbundet att GIF Sundsvall tvingas vänta i 18 dagar på att få kvala till allsvenskan. Men Svenska Fotbollförbundet menar att det är försent att komma med synpunkter nu.

- Sören Åkeby är inte riktigt påläst. Vi fastställer redan året före en serie spelas, en årsplan och den som gjordes förra året stod det klart och tydligt att superettan skulle sluta 23 oktober och allsvenskan två veckor senare. Hur är kommunikationen inom GIF Sundsvall egentligen? säger svenska fotbollförbundets tävlingschef Gerhard Sager. - Det är ett år försent att komma med synpunkter. GIF Sundsvall godkände denna årsplan förra hösten utan några som helst invändningar.

Den första kvalmatchen till allsvenskan spelas 10 november med retur 14 november. Mer än två veckor alltså efter att allsvenskan slutförts. Men det är först nu som Sören Åkeby lagt fram sin kritik när hans lag GIF Sundsvall blivit "drabbat".

- Jag skulle vilja säga att det är mycket dålig planering från förbundets sida. Fan, någon gång bör de väl fatta att det är orättvist. Det är något som måste tas upp och jag säger det inte för att vi ska kvala och står här och gnäller, säger Åkeby till TT.

- Man måste ha en bättre framförhållning om hur serierna och kvalen läggs. Det kan inte vara så jävla svårt. Man behöver inte vara en Einstein för att klara det.

Men enligt Gerhard Sager är framförhållningen tillräckligt stor med ett års varsel och att GIF Sundsvall och övriga klubbar har getts tid att komma in med förändringar och Sager berättar också att det ursprungliga förslaget en gång ändrats redan.

- Sundsvall har haft alla möjligheter att komma in med synpunkter men har inte gjort det. Dessutom så var förslaget från början att det bara skulle skilja en vecka men det ändrades med önskemål från Superettaklubbarna, som inte ville spela matcher så långt fram på hösten och allsvenskan var ju tvungna att spela fram till 7 november.

Till nästa säsong lär det dock bli bara en veckas skillnad mellan serierna igen. Det väntas klubbas igenom på representantskapsmötet i början av december.
- Superettan kommer sluta en vecka före allsvenskans slut. Men det är inte med anledning av Sören Åkebys kritik, utan det beror på att det inte är något VM nästa år som kräver ett långt uppehåll för allsvenskan.

Publicerad 2010-10-26 kl 14:36
Annons
Annons
Annons