Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Förbundets chefsjurist godkände Hammarbys val av Cabrera

Superettan

Förbundet stängde av chefsjuristen Krister Malmsten från utredningen kring Oliver Cabrera.
Ändå gav Malmsten okej till Hammarby att anlita agenten:
- Han har licens och kan jobba som agent, säger Malmsten till fotbollskanalen.se.

När Hammarby tidigare i somras funderade på att anlita Oliver Cabrera för att sälja Linus Hallenius gav styrelsen sportchefen Thomas Andersson i uppdrag att stämma av med fotbollförbundet om det var lämpligt att använda sig av agenten som för närvarande är under utredning för att ha suttit på dubbla stolar.

Sportchef Andersson ringde då Krister Malmsten, chefsjurist på förbundet, för att fråga om Cabrera och fick klartecken.
– Jag måste erkänna att jag inte kan minnas något samtal med Thomas Andersson, säger Svenska fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten till fotbollskanalen.se. Men oavsett så har Oliver Cabrera en licens och kan då arbeta som agent.

ANNONS

Är det inte kontroversiellt att anlita Cabrera med tanke på att han är under utredning?

– Det lägger jag ingen värdering i. Har man en licens kan man anlitas som agent.

Krister Malmsten har själv varit indragen i en del turer kring Cabrera. Efter fotbollskanalens avslöjande om att Oliver Cabrera suttit på dubbla stolar under Roni Porokaras övergång från Örebro till Maccabi Haifa, ska agenten ha ringt Krister Malmsten och då hävdade agenten att det hela var ett missförstånd.

Malmsten valde att inte agera på uppgifterna och gick istället på semester och hävdade senare att han haft samtalet som privatperson.

Efter det lyfte svenska fotbollsförbundet bort Krister Malmsten från utredningen kring Oliver Cabrera. Förbundet meddelade senare att Krister Malmsten inte gjort sig skyldig till något formellt regelbrott och att han fortsätter på sin post som chefsjurist men inte får vara inblandad kring Cabrera.

ANNONS

I somras var förbundsbasen Lars-Åke Lagrell tydlig om vad som gäller när han talade med fotbollskanalen.se:

– Kan vi säga att vi fått en förfråga eller ett samtal som privatpersoner? Jag anser inte det. Jag anser att du har rätt att använda allt jag säger. Jag kan aldrig säga att ”det svarade jag som privatperson”. Det är jag aldrig när någon ringer i fotbollsärenden.
- Om du funderar på, varför ringer agenten till Krister Malmsten? Han gör det ju för att han efteråt ska kunna hänvisa att han handlat i god tro och talat med Krister Malmsten.

Lagrell utvecklar:
- Vi måste i alla fall ha klara och tydliga principer hur vi agerar. Sedan kan ju någon alltid göra fel, men det ska inte bero på att vi är otydliga i sådana här delar. Om till exempel någon på vårt kansli får reda på att något förekommit något som inte är okej. Hur ska han agera – är han privatperson eller har han anmälningsskyldighet?

ANNONS
Publicerad 2010-09-02 kl 20:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto