Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Förre Bajen-floppen ska sänka Hammarby: Vi har hamnat i en overklig zon

Foto: Scanpix

En succéförvandling.
 Egentligen en blygsam beskrivning på Freddy Söderbergs misslyckande i Hammarby till lyckan i Öster.
 Nu återvänder han till Söderstadion för att sänka sitt gamla lag.
 Som obesegrad, som skytteligaledare.

 Söderberg hade tre tunga fotbollsår i Hammarby, till slut körde han fast fullständigt. I sista Hammarbysäsongen blev det blott fyra matcher och ett tag var han förpassad till reservlaget.
 -Det var upp och ner, men väldigt turbulenta år både för mig och för föreningen, säger den 27-årige anfallaren, som efter att han lämnat Hammarby nu är inne på sin andra säsong, i sin andra sejour, för Smålandsklubben.


 Ingen hemlighet

 Och på 41 matcher i Öster har Söderberg svarat för 21 mål - en förvandling många undrar vad som är hemligheten bakom.
 -Alla frågar vad hemligheten är, men det finns nog ingen sådan. Många grejer spelar in, bland annat att jag fått mycket förtroende och att laget har spelat så oerhört bra. Då är det är enkelt som anfallare, att bara flyta med.
 När Söderberg på söndagen återvänder till Söderstadion, när han ställs mot sitt gamla lag, gör han det inte bara som superettans skyttekung. Öster har dessutom redan klivit fram som en jättefavorit till en allsvensk plats.


 Overklig zon

 De är uppe i nio raka segrar, det enda obesegrade laget, och har ett avstånd ner till serietvåan på så mycket som tio poäng. Frågan är inte NÄR, snarare HUR Öster ens ska kunna besegras.
 -Det vore väl dumt att avslöja? Egentligen vet jag inte. Vi tänker bara fortsätta som vi har gjort. Men ärligt talat har vi kanske haft lite stolpe in. Men jag tror snarare att en framgångsfaktor är att vi har varit ruggigt bra på att nollställa oss efter matcher, säger Söderberg.
 Eller som tränaren Roar Hansen förklarar succén:
 -Vi har hamnat i en overklig zon.

Publicerad 2012-06-21 kl 14:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons