POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
3v

Förre HBK-tränaren redo för nytt uppdrag: "Stor konkurrens - men har en stor hunger"

Foto: Bildbyrån.

Igor Krulj tvingades i maj lämna Halmstads BK.
Nu är tränaren redo att ta sig an ett nytt uppdrag. 
- Det är hård konkurrens, men jag har stadiga ben och en stor hunger att fortsätta utvecklas, säger han till Fotbollskanalen. 

Förre Halmstads BK-tränaren Igor Krulj, 31, fick i maj lämna sitt uppdrag i föreningen. HBK hade inför säsongen som mål att nå uppflyttning till allsvenskan och efter fyra poäng på de sex inledande matcherna av serien tröt ledningens förtroende för tränaren. 

Krulj, som vintern 2017 blev assisterande tränare i bollklubben och under sommaren samma år tog över som huvudtränare i föreningen efter Janne Jönsson, är i dagsläget utan uppdrag och ser tillbaka på sejouren i HBK så här:

- Jag tog över i allsvenskan 2017 och under hösten hade vi ett poängsnitt som hade hållit oss kvar i allsvenskan. Inför 2018 gjorde klubbens ekonomiska situation att vi fick föryngra truppen och vi hade då det näst yngsta laget i superettan efter Gefle som åkte ur. Vi var i toppen då och slutade femma, säger han och fortsätter:

- Inför i år hade vi framgångar i svenska cupen och en bra premiär, men sedan fyra matcher med tre förluster och en oavgjord. Då räckte väl inte tålamodet till bland de som styrde och ställde med tanke på att målet var allsvenskan. Jag har utvärderat de säsongerna som jag har klargjort och det är 2018 för min del och svenska cupen. Jag kan inte utvärdera 2019 eftersom att det blev fem matcher för min del. Jag hade en liknande start 2018 också, men då hämtade vi upp det efter fem matcher. Det är därför svårt att sia om hur det hade slutat i år, men jag är väldigt glad över att så många ungdomar fått chansen och tagit steget utanför HBK under min ledning med tanke på att de presterat och utvecklats. Det finns saker man hade kunnat göra bättre, men jag är också stolt över det jag har gjort. 

Krulj anser att han borde ha fått mer tid på sig att vända trenden, då han är övertygad om att han hade kunnat göra precis det. 

- Ja, absolut. Jag tror inte att det finns någon tränare som tycker att fem matcher är tillräckligt med tid. Jag tycker absolut det och speciellt med tanke på att försäsongen var bra med cupen. Vi hamnade sedan i en formsvacka och den tar man sig till slut ur. Det fick jag aldrig bevisa, säger han och fortsätter:

- Det är klart att jag är övertygad om att vi kunde vända på det, men de som styr har en position ovanför mig och besluten tas inte från ens eget huvud. Jag tycker om HBK lika mycket i dag som innan, så jag känner inget ont i förhållande till föreningen. Men vi tycker olika kring vissa beslut, det är inte mer än sanningen. 

Krulj har under senaste tiden varit på studiebesök hos olika klubbar, både i Sverige, men även i Danmark och i Kroatien. 

- Jag har umgåtts med familjen och varit iväg på studieresor, samtidigt som jag har förkovrat mig och ökat min kunskapsnivå. Jag har även lugnat ner abstinensen med att titta på mycket matcher, både på tv och live, säger han. 

31-åringen känner nu att han är redo att ta sig an ett nytt uppdrag. Det kan både vara som huvudtränare eller assisterande tränare i en förening. 

- Jag är sugen, absolut. Nu har det gått några månader sedan jag var i HBK. Det är klart att man på det sättet behövde landa i det här, men nu har jag fått tid till att reflektera och utvärdera mitt jobb, samtidigt som jag förkovrat mig. Jag är absolut sugen på ett nytt uppdrag inför nästa säsong, säger han. 

- Jag är egentligen öppen för allting. Jag tror att det är uppdraget i sig som är mest väsentligt. Vart det är geografiskt eller titelmässigt är nästa steg. Jag tror att man får vara öppen för det mesta, men jag skulle definitivt aldrig stänga en dörr utomlands, samtidigt som Sverige är mitt hem, fortsätter han. 

På vilken nivå ser du dig själv ta ett uppdrag?
- Man får ha respekt för att arbetsmarknaden är som den är, men sedan önskar man givetvis att jobba med likasinnade människor och det är på elitnivå. Däremot spelar inte titeln så stor roll. Jag vill utvecklas som fotbollstränare. Jag känner inte någon prestige över titeln. Jag kan tänka mig att vara både huvudtränare och assisterande tränare beroende på uppdrag. Jag lägger större vikt vid det än titeln. 

Har det varit många som hört av sig under sommaren?
- Det är alltid snack och lite kontakter så sätt, men med respekt för dem och allt runt omkring kan jag inte säga mycket mer än så. 

Har det varit nära?
- I den här branschen är det aldrig nära förrän det är helt klart. Det är alltid mycket snack, men det är inte klart förrän det är påskrivet. Man har lärt sig att det aldrig är nära förrän det är hundraprocentigt.

Är du orolig över att det faktum att du fick lämna HBK kan påverka framtida arbetsgivare?
- Det är klart att det beror på. Om man gör ett arbete kring hur det varit i min situation och hur jobbet kommit därefter med yngsta truppen vi haft tror jag ändå att man ser att det är ett fullt gott arbete, men samtidigt får vi se. Jag är inte rädd, men branschen är tuff och det är många tränare som står utanför jobb. Det är hård konkurrens, men jag har stadiga ben och en stor hunger att fortsätta utvecklas och bli bättre som tränare. Jag har fortfarande, trots min ålder, en ganska stor erfarenhet och egentligen bara på elitnivå i Sverige. 

Publicerad 2019-09-19 kl 14:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå