Första förlusten för Skövde - Linderoth utvisad mot HBK

Skövde åkte på säsongens första förlust när Halmstads BK gästade (1-3).
Då blev Skövdes tränare Tobias Linderoth uppvisad på läktaren.

Superettans succénykomling Skövde AIK kom till måndagens hemmamatch mot topptippade Halmstads BK med fyra segrar och ett kryss på de fem inledande omgångarna. HBK stod i sin tur på tio poäng inför kvällens drabbning.

Skövde tog också ledningen hemma på Södermalms IP när Filip Schyberg nickade in en hörna efter drygt en halvtimme. HBK kvitterade dock bara tre minuter senare när mittbacksveteranen Andreas Johansson tryckte in en hörna fram till 1-1, vilket stod sig till halvtidsvilan.

Kort efter paus fullbordade HBK vändningen när Samuel Kroon nätade till 1-2, men det var en annan situation som hamnade i fokus efteråt.

HBK-backen Phil Ofosu-Ayeh gick in tufft i en duell efter att precis ha fått gult kort, varpå Skövde ville se ett andra gult och därmed rött kort på Ofusu-Ayeh. Han klarade sig dock från ett andra gult kort. I stället fick Skövde-tränaren Tobias Linderoth syna det röda kortet för sina protester mot domartrions beslut.

Lite senare kom matchens tredje hörnmål när Sadat Karim nickade in 1-3, vilket även blev slutresultatet när Skövde åkte på säsongens första förlust.

På annat håll i superettan vann Örebro SK med 1-0 hemma mot Östersunds FK efter ett sent segermål regisserat Vincent Thill.

Publicerad 2022-05-09 kl 21:02