Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Från Superettan till Melodifestivalen: "Mäktigt med allt stöd"

Foto: TT

Den kyliga försäsongen med Degerfors har bytts mot succé i Melodifestivalen. Imorgon väntar final för Boris Lumbana.
- Hade varit jobbigt om man inte känt stödet från föreningen, säger han.

På lördagen har det blivit dags för sista stoppet på Boris Lumbanas annorlunda försäsong. Degerforsmittfältaren har under vintern pendlat mellan att vara fotbollsproffs och samtidigt medverka i musiktävlingen Melodifestivalen. Något han verkligen lyckats med då 24-åringen tagit sig hela vägen till final med sin låt "Put your love on me" som han ska få framföra på ett fullsatt Friends Arena.

- Det blir ganska mycket cirkus över det hela, då man är igång hela tiden och får uppträda och åka till olika ställen. Så det har blivit mycket resande för mig. Det har varit en omställning för mig då man inom fotbollen lever i en liten bubbla. Här blir allt så mycket större, med pressen och med skvallertidningar och så vidare, berättar Lumbana i Degerfors officiella podcast "Vårt röda vita gäng".

Deltagandet i Melodifestivalen har gjort att Lumbana missat alla tre matcher för Degerfors i Svenska Cupen. Men trots att musiken gått ut över fotbollen så känner han ändå klubbens stöd. Bland annat så publicerade hans lagkamrater en hyllningsvideo på Instagram där alla dansar till Boris succélåt.

- Det är så mäktigt och man har så stor respekt för grabbarna i laget som visar sådan kärlek. När jag väl såg det där så var det något som gav en extra energi för att orka med. Det hade varit jobbigt att vara med i Melodifestivalen och inte känt stödet från föreningen, säger han i podcasten.

Du menar att man lite förstör för laget när man inte är med hela tiden?
- Ja, men lite så att man slits emellan. Nu känner jag inte att jag slits emellan utan tränarna har varit supersköna i att de förstår vad jag går igenom. De sa till mig att gå dit och ha kul. Bara att känna det stödet har varit enormt.

- Fotbollen kommer alltid vara en del av mig och jag känner att jag satsar lika mycket som jag gjort tidigare. Nu har jag bara fått en helt annan dimension, alltså musiken, i mitt liv.

Ifall 24-åringen inte skulle vinna finalen imorgon så väntar den vanliga vardagen redan nästa vecka med träningar och fokus på premiären den 3:e april mot AFC United.

Hur känner du kring din fotbollsform, är du redo för en premiär?
- Jo, den känns bra även fast det var länge sedan jag rörde en boll. Men man kan ju vila sig i form också kan man ju säga. Jag har ändå varit på gym och hållit igång fysiken, så jag tror inte att det är så stor fara när man väl kommer tillbaka.

Publicerad 2016-03-11 kl 19:37

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER