POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Frej i tvist med Täby kommun: "De ska betala för det vi gjort"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Frejs möte med Halmstad i spelaren ovan.

Frej är i konflikt med Täby kommun om skötseln av Vikingavallen
Nu anser sig båda parter ha rätt till drygt en halv miljon kronor. 
- De ska betala för det vi har gjort, säger Frejs ordförande Märta Rydbeck till Täby Nyheter. 

Frej är inför helgens omgång placerat på elfteplats i superettan och är indraget i bottenstriden med endast tre poäng ner till Varberg och Värnamo på kvalplats. Det är däremot inte klubbens enda problem just nu, meddelar klubben på sin hemsida. 

Frej berättar i ett långt meddelande om att klubben är i tvist med Täby kommun om skötseln av Vikingavallen, som Frej hade ansvar för, genom ett driftavtal och fick 950 000 kronor varje år, mellan oktober 2015 fram till i maj i år. Då tog kommunen över driften igen.

Nu vill Frej ha en halv miljon kronor i ersättning för ökade kostnader för skötseln vid klubbens uppflyttning till superettan och en utbyggnad av Vikingavallen. Det säger i sin tur kommunen nej till.

- De ska betala för det vi har gjort. Vi är jättebesvikna, det känns som ett slag i ansiktet. Vi har den minsta budgeten i superettan, det är inte så att vi vältrar oss i pengar, säger klubbens ordförande Märta Rydbeck till Täby Nyheter. 

- Men vi har sagt nej, att vi inte ersätter ideell arbetskraft. Vi måste behandla alla föreningar lika. Vi har varit tydliga med det, säger Erik Heribertsson, chef på kultur och fritid, till tidningen. 

Nu svarar kommunen i stället med att det är Frej som är skyldig kommunen 580 000 kronor för utebliven planhyra sedan i maj 2017.

- De har inte betalat planhyra sen mars 2017. Det är en skuld som är uppe på 580 000 kronor. Vi har föreslagit avbetalningsplaner för dem men de har inte svarat, säger Heribertsson.

Frej ställs härnäst på söndag mot Norrby i superettan. 

Publicerad 2018-09-07 kl 06:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå