Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:14

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Frejs möte med Halmstad i spelaren ovan.

Frej i tvist med Täby kommun: "De ska betala för det vi gjort"

Frej är i konflikt med Täby kommun om skötseln av Vikingavallen
Nu anser sig båda parter ha rätt till drygt en halv miljon kronor. 
- De ska betala för det vi har gjort, säger Frejs ordförande Märta Rydbeck till Täby Nyheter. 

Frej är inför helgens omgång placerat på elfteplats i superettan och är indraget i bottenstriden med endast tre poäng ner till Varberg och Värnamo på kvalplats. Det är däremot inte klubbens enda problem just nu, meddelar klubben på sin hemsida. 

Frej berättar i ett långt meddelande om att klubben är i tvist med Täby kommun om skötseln av Vikingavallen, som Frej hade ansvar för, genom ett driftavtal och fick 950 000 kronor varje år, mellan oktober 2015 fram till i maj i år. Då tog kommunen över driften igen.

Nu vill Frej ha en halv miljon kronor i ersättning för ökade kostnader för skötseln vid klubbens uppflyttning till superettan och en utbyggnad av Vikingavallen. Det säger i sin tur kommunen nej till.

ANNONS

- De ska betala för det vi har gjort. Vi är jättebesvikna, det känns som ett slag i ansiktet. Vi har den minsta budgeten i superettan, det är inte så att vi vältrar oss i pengar, säger klubbens ordförande Märta Rydbeck till Täby Nyheter. 

- Men vi har sagt nej, att vi inte ersätter ideell arbetskraft. Vi måste behandla alla föreningar lika. Vi har varit tydliga med det, säger Erik Heribertsson, chef på kultur och fritid, till tidningen. 

Nu svarar kommunen i stället med att det är Frej som är skyldig kommunen 580 000 kronor för utebliven planhyra sedan i maj 2017.

- De har inte betalat planhyra sen mars 2017. Det är en skuld som är uppe på 580 000 kronor. Vi har föreslagit avbetalningsplaner för dem men de har inte svarat, säger Heribertsson.

Frej ställs härnäst på söndag mot Norrby i superettan. 

ANNONS
Publicerad 2018-09-07 kl 06:58
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto