Fyra mål av Ekenberg: Inget snack om saken

Två straffmål, två spelmål, en assist. Marcus Ekenberg var inblandad i det mesta när hans Mjällby bjöd på målkalas i superettanmötet borta mot Limhamn/Bunkeflo på måndagskvällen.

Efter en utvisning på hemmalagets Marco Da Silva redan i den 14:e minuten var Limhamn/Bunkeflo bortspelade redan efter en halvtimme. Ekenberg hade då först serverat mittfältaren Erton Fejzullahu passningen som gav 1-0, därefter placerat sin första straff mellan Ola Svenssons stolpar och minuterna senare nickat in 3-0.

- Marcus stod i höjd med bortre stolpen och nickade in den. Hans snyggaste mål för kvällen, sade assisterande Mjällbytränare Anders Torstensson till TT.

Det hjälpte föga att hemmalagets Daniel Svensson reducerade i den 33:e minuten, Mjällbys anstormning fortsatte efter pausvilan och matchen slutade till sist 6-1.

- I andra halvlek var det inget snack om saken, sade Torstensson vars lag är fortsatt obesegrat i superettan och i och med segern klättrade upp till en andraplats i tabellen.

I måndagskvällens övriga matcher lyckades Enköping ta säsongens första poäng genom 1-1 hemma mot nykomlingen Qviding och även Jönköpings Södra och Falkenberg delade på poängen i en mållös match på Stadsparksvallen.