Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fyra tränare aktuella för Hammarby - klart om en månad

Inom en månad vill Hammarby ha tränarfrågan löst.
Fyra kandidater konkurrerar om jobbet.
- Kanske är rutin vad vi behöver nu, säger ordföranden Kent Hertzell till fotbollskanalen.se.

Som bekant blev 2011 en enda lång missräkning för Stockholmslaget. Målsättningen att avancera till allsvenskan vändes i en ångestladdad höst, där man först med Sebastian Bojassens sista säsongsspark lyckades undvika kval till division 1.

ANNONS

Som fotbollskanalen berättat tidigare väntas omkring ett tiotal spelare få lämna klubben inför nästa vår – och dessutom ska rollen som chefstränare besättas.

Roger Sandberg som intagit den posten nu är tillförordnad efter att namnen Franzén fick sluta under sommaren. Enligt vad fotbollskanalen erfar är det dock långt ifrån säkert att han får förtroendet på permanent basis. Mycket pekar på att man snarare väljer någon med mer erfarenhet från högsta nivå.

Oavsett vad vill klubben behålla Sandberg inom sin organisation. Han har ett gällande kontrakt, men där anges ingen exakt arbetsbeskrivning. En möjlig lösning kan därför vara att Sandberg återgår till sin tidigare roll som assisterande, ihop med en annan mer rutinerad ledare.

- Vi närmar oss en slutfas med tränarfrågan, och ambitionen är att ha lösningen klar inom en månad. Ingenting blir bättre för att man drar ut på det, säger ordföranden Kent Hertzell till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Av sex namn som ursprungligen övervägdes ska två ha fallit bort. Fyra namn kvarstår, och tre av dem är verksamma i Sverige.

- Under processens gång har vi kikat på vad som finns utanför gränserna. Nu har vi ett antal personer som vi för en dialog med, men sedan gäller det ju naturligtvis att knyta ihop säcken också, säger Hertzell.

En som figurerat flitigt i medierna är Sundsvalls Sören "Snuffe" Åkeby. Han har option på ett år till med ”Giffarna”, men när fotbollskanalen pratade med honom den gångna helgen var det alltjämt oklart huruvida den klausulen skulle utnyttjas.

- En av frågorna vi ställt oss är om man ska satsa på en mindre etablerad ”rookie” eller på någon med mer rutin. Utan att gå in på namn känner jag personligen att det senare alternativet kanske är att föredra. Men här måste den sportsliga organisationen få utrymme att komma med sina rekommendationer, säger Kent Hertzell.

ANNONS

Med tanke på de omdaningar som väntas inom spelartruppen vill Hammarby snarast få in sin tränare. Att ge denne gott om tid till förberedelser anses vara av stor betydelse.

- Absolut, vi vill skynda på den här processen. Samtidigt har vi ju tittat på folk som är aktiva i dag och som varit mitt uppe i sina säsonger. Därför har vi inte stressat. Det är självklart allra viktigast att vi gör rätt val, säger Hertzell.

Publicerad 2011-10-25 kl 15:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto