Gais besegrade Trelleborg - som saknade sju spelare på grund av sjukdom

Gais tog en viktig 2-1 seger hemma mot Trelleborg under fredagskvällen.
En tung förlust för Trelleborg, som saknade sju spelare med coronasymptom.

I onsdags behövde sex Trelleborg-spelare isoleras och stå över träning med coronasymptom. I torsdags fick ytterligare en spelare isoleras och den matchförberedande träningen ställdes in. Första provsvaren kom tillbaka negativt, men fler svar inväntades. Under fredagskvällen, spelade laget match borta mot Gais.

Efter en mållös första halvlek gjorde Julius Lindberg 1-0 för Gais fem minuter in i den första halvleken. Det resultatet stod till den 88:e minuten, då Mervan Celik utökade Gais ledning till 2-0. Trelleborg lyckades dock reducera på straff på tilläggstid genom Herman Hallberg, men det räckte inte. Gais vann matchen med 2-1.

Segern innebär att Gais tar sig upp på 13:e-plats i superettan. Trelleborg stannar kvar på sin niondeplats, men flera klubbar har chansen att gå om då skåningarna i och med kvällens match har en match mer spelad.

Härnäst möter Trelleborg Brage hemma, medan Gais tar sig an Gif Sundsvall hemma.