Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
13v

Gais fortsätter stärka offensivt - lånar från Kalmar FF

Foto: Bildbyrån.

Mahmoud Eid lämnar bänken i Kalmar FF.
I stället ska han nu hjälpa Gais uppåt i tabellen.
- Han är allround och kan användas både som ytter och i nummer 9-rollen, säger tränaren Bosko Orovic i ett pressmeddelande.

Gais har blivit av med flera offensiva spelare under sommaren, bland annat lämnade Junes Barney (och skrev senare på för Hammarby), samtidigt som Jonas Lindberg värvats av Sirius.

Så nu förstärker man offensiven ytterligare, efter att även Karl Bohm och Leonard Pllana anslutit under sommaren, genom att låna in Mahmoud Eid från Kalmar FF. Det är lån över hösten 2018 med en köpoption.

Eid har haft svårt att ta plats i KFF och under våren var han utlånad till norska Mjöndalen.

Enligt tränaren Bosko Orovic är man nu färdiga med truppen inför hösten.

- Ja, det är vi. Men eftersom vi har tappat tre spelare med offensiva kvaliteter (Ilic, Barny och Lindberg) så kände vi att det var nödvändigt att förstärka framåt. GAIS leder ju statistiken avseende ”Expected goals” i Superettan men vi är ju en bit ifrån att ha gjort flest mål och det är klart att vi vill försöka ändra på det under hösten. Med (Karl) Bohm, (Leonard) Pllana och (Mahmoud) Eid in i truppen har vi nu, inräknat våra befintliga spelare, en stark anfallsbesättning som jag hoppas kan göra vår offensiv mer effektiv både på kort och lång sikt, säger Orovic i en kommentar på klubbens hemsida.

Han ser Eid som en spelare som kan ta flera olika positioner.

- Mahmoud Eid slog ju igenom rejält i Åtvidaberg för ett par år sedan och gjorde sig då känd som en rivig genombrottsspelare och avslutare. Han är allround och kan användas både som ytter och i nummer 9-rollen. Mahmoud har tidigare visat att han kan leverera mål och poäng i Superettan men är med sin fina teknik också stark i spelet ute på plan. Vår förhoppning nu är såklart att Mahmoud kan hjälpa oss att bli starkare i och kring offensivt straffområde.

Publicerad 2018-08-10 kl 11:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons