Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Gais "Mr Z" klar: "Det var på håret att det inte blev klart"

Foto: SCANPIX

Efter att IFK Göteborg misslyckats att hitta Mr X lyckades lokalrivalen Gais bättre i sin jakt på Mr Z. Sydafrikanska talangen, Pule Maraisane är klar för klubben.
– Det var på håret att det inte blev klart i tid, säger Jonas Lundén till Fotbollskanalen.

Pule Maraisane har meriter från det sydafrikanska U20-landslaget och beskrivs som en offensiv yttermittfältare som även kan spelas centralt.

– Det är en offensiv kraft som vi får in, han kan spela på flera positioner, är bra en mot en, det är en ung spelare men vi har lyckats med afrikanska spelare tidigare så det ska nog gå bra nu med, säger Lundén.

Tipset fick Gais från förre Helsingborgstränaren, Bosse Nilsson.

– Peo (Ljung) känner honom bra och han har ju varit med i det afrikanska mästerskapen för U20-landslag så det är en spännande spelare och en styrka att vi lyckats få hit honom. Det har varit mycket hårt jobb bakom den här övergången, säger Lundén.

– Han kommer ju från samma akademi som Tokelo Rantie och May Mahlangu, men vi ska inte ha några sådana förväntningar på honom direkt.

Pule Maraisane beräknas ansluta till truppen senare i veckan och det återstår en del arbete med att fixa arbetstillstånd. Kontraktet gäller 2015 med option på ytterligare år. Sydafrikanen har skämtsamt fått namnet Mr Z av Gais med en tydlig pik till grannklubben IFK Göteborg som länge jagade Mr X utan resultat.

– Haha, jag har inte funderat på hur IFK jobbat, jag har haft fullt fokus på detta så det är jävligt skönt att det är klart, nu vill jag bara åka hem från Stockholm, säger Lundén och skrattar.

Publicerad 2015-04-01 kl 00:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons