Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
15v

Gais nära kvalspel - nu reviderar klubben sitt mål: "Allvarlig situation"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Gais förlust mot Gefle i spelaren ovan.

Gais siktade på övre halvan, men slåss nu för nytt kontrakt.
Nu ändrar klubben sin målsättning; att undvika negativt kvalspel.
Klubben sitter inte still i båten i det utsatta läget som vi befinner oss i utan ser över alla möjligheter till att få till ett trendbrott rent poängmässigt, säger klubbchefen Erik Bergkvist till Gais hemsida.

Gais säsong har inte blivit som man tänkt sig. Efter en niondeplats förra året så siktade de grönsvarta på en placering på den övre halvan 2018. Efter måndagskvällens 1-0-förlust borta mot jumbon Gefle är Gais dock på tolfte plats, bara framför J-Södra på kvalplats med bättre målskillnad.

Med fyra omgångar kvar av superettan så reviderar nu klubben sin målsättning. På sin hemsida går Gais ut med "information kring det kritiska tabelläget".

Där beskriver klubben situationen som allvarlig.

"Klubben ändrar nu fokus för hela verksamheten och det enda viktiga målet för A-stab och trupp är nu istället att undvika negativt kvalspel."

Klubben sitter inte still i båten i det utsatta läget som vi befinner oss i utan ser över alla möjligheter till att få till ett trendbrott rent poängmässigt. Det arbetet sker tillsammans med spelare, ledare och övriga ansvariga i klubbledning och styrelse. Vi är en stark grupp som står upp för varandra och som vågar ha rejält högt i tak, säger klubbchefen Erik Bergkvist till Gais hemsida.

Ordföranden Glenn Heiman:

Det har inte blivit som vi hoppats och trott under 2018, men vi är fortfarande fast beslutsamma att klara av det här på bästa sätt. Vi för nu regelbundna och öppna samtal där det är viktigt att alla får säga sitt och att vi håller ihop som en grupp. Nu gäller det att agera utifrån den situation som vi satt oss i och vi från styrelsen får stötta och peppa så mycket vi bara kan.

Superettan

Gais tabelläge

# Lag S V O F +/− P
9 Mjällby AIF 0 0 0 0 0 0
10 Norrby IF 0 0 0 0 0 0
11 Örgryte IS 0 0 0 0 0 0
12 Östers IF 0 0 0 0 0 0
13 Syrianska FC Nedflyttning-kval 0 0 0 0 0 0
14 Trelleborg Nedflyttning-kval 0 0 0 0 0 0
15 Varbergs BoIS Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
16 Västerås SK Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
Publicerad 2018-10-09 kl 19:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons