POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Gais och Syrianska straffas efter skandalmatchen - båda klubbarna får böta

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en del av tumultet i spelaren.

Skandalscener utspelade sig efter att Gais mötte Syrianska på Gamla Ullevi.
Nu får båda föreningarna bötesstraff, rapporterar GP.

I slutet av juli spelade Gais mot Syrianska på Gamla Ullevi. Efter matchen utspelade sig tumult och spelare i de båda lagen hamnade i luven på varandra.

Därefter anmäldes två Gais-spelare, backen Niclas Andersén och målvakten Marko Johansson, samt båda föreningarna till SvFF:s disciplinnämnd. I början av augusti meddelade disciplinnämnden sitt beslut gällande de två spelarna - Andersén stängdes av två matcher och Marko Johansson kom undan med en tillrättavisning.

Nu kommer även disciplinnämnden med besked gällande anmälningarna mot föreningarna. GP rapporterar att både Gais och Syrianska straffas med böter. Enligt tidningen får Gais böta 10 000 medan Syrianska får böta 25 000 kronor.

Gais klubbchef, Erik Bergkvist, är dock kritisk till påföljden eftersom klubben inte fått något klargörande till straffet. 

- Vi har inte fått någon förklaring kring vad de 10 000 kronorna avser och har begär en redogörelse. Vad avser bötesbeloppet? Vi saknar förklaring på det. Sedan är det inget konstigt med att man straffas om man har gjort något fel, men vi är intresserade av hur bedömningen har gått till. Vilken del av allt som hände där och då ligger till grund för straffet? Är det en samlad bedömning eller en del? Innan jag vet det kan jag inte kommentera något i detalj, säger han till tidningen.

Bergkvist berättar också för tidningen att klubben ännu inte fattat något beslut om de ska överklaga eller inte.

Enligt GP gällde anmälningarna punkt ett och fyra i kapitel sex i SvFF:s tävlingsbestämmelser. Den första punkten handlar om att arrangerande och gästande föreningen är anvariga för spelare, ledare och publikens uppförande samt att arrangerade klubb är ansvarig för ordningen. Den fjärde punkten avser våld mot funktionär.

Publicerad 2019-09-06 kl 16:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå