Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Gais ordförande lämnar klubben - supporter uppträdde hotfullt mot frun

Foto: Bildbyrån/Scanpix.

Gais ordförande Tomas Andersson lämnar klubben vid nästa årsmöte i mars nästa år.
Det meddelar han i ett pressmeddelande på hemsidan bara timmar före klubbens match mot Åtvidaberg. Anledningen är delvis hot mot hans fru.
"Av familjeskäl kan jag redan nu meddela att jag inte kommer att ställa upp för omval som ordförande", skriver Andersson.

Gais starke man Tomas Andersson slutar som ordförande i Göteborgsklubben.

Andersson skriver i ett inlägg "Ordföranden har ordet" att han inte kommer att vara kvar som ordförande för klubben efter årsmötet i mars nästa år.

"Av familjeskäl kan jag redan nu meddela att jag inte kommer att ställa upp för omval som ordförande. Men, det är ju en lång tid till årsmötet i mars nästa år och absolut inget speciellt med detta."

Gais ligger för närvarande på negativ kvalplats i superettan och möter under söndagen jumbon Åtvidaberg på bortaplan. Andersson menar att beslutet delvis beror på att hans fru fått motta hot.

"Det sportsliga har inte riktigt gått såsom önskats under säsongen, om än det ser mycket bra ut för framtiden, via tränarledning och drivkraft där. Tyvärr har sportslig besvikelse gett en del problematik, vilket yttrat sig personligt och när även min fru (komikern och skådespelerskan Annika Andersson) drabbats av det, så tycker jag att måttet är rågat. Det må vara oerhört få individer som agerar så, men påverkan via sociala medier och även media i stort, tror jag också förstärker sådant."

Annika Andersson publicerade i slutet av september ett inlägg på sin Instagram där hon beskriver att en person uppträtt hotfullt mot henne efter en show.

"I lördags när jag ensam var på väg till bilen efter två föreställningar på Lisebergsteatern hände nåt väldigt obehagligt. En uppenbart påverkad kille som titulerade sig som gaisare var hotfull o gjorde klart för mig att han skulle fylla upp mina olika anatomiska öppningar m diverse saker. Detta för att jag är gift med GAIS ordförande.", skrev hon då bland annat.

För GT berättar Andersson mer om beslutet.

Det var en händelse där Annika fick höra lite grejer och det påverkade henne en hel del och mig också då förstås.

På frågan om hon blivit hotad svarar Andersson:

Hotad är fel ord, men det är ju individer… när närstående drabbas av sådant är det klart att man reagerar. När någon i familjen får höra massa konstigheter och känner sig otrygg, det påverkar. Men 99,9 procent är ju fantastiska och jättebra, det får man aldrig glömma. Sedan finns det alltid enskilda individer, men man kan inte döma en hel klubb efter det. 

Tomas Andersson har varit ordförande i Gais sedan 2013 och i ett långt dokument för nästan ett år sedan kunde Fotbollskanalen avslöja att Andersson varit mer än så. Andersson har sedan han tog över posten styrt klubben med järnhand. Enligt uppgift har han till och med varit med och bestämt laguttagningarna. Något han bestämt förnekat.

I lördags när jag ensam var på väg till bilen efter två föreställningar på Lisebergsteatern hände nåt väldigt obehagligt. En uppenbart påverkad kille som titulerade sig som gaisare var hotfull o gjorde klart för mig att han skulle fylla upp mina olika anatomiska öppningar m diverse saker. Detta för att jag är gift med GAIS ordförande. Vilken kille... Först blev jag rädd, sen mådde jag dåligt, men nu är jag mest förbannad. Ska jag behöva få saker uppstoppade i min röv för att min man jobbar ideellt i GAIS? Man kan se nåt roligt i det mesta men mitt i detta så finns det nåt sorgligt. Lögner, hot, anonyma källor, påhittade dokument och fan och hans moster... Ni skulle häpna om ni visste hälften. O folk säger att underhållningsbranschen är rutten.... Det är en liten grupp som förstör för så många andra. Vi har hela tiden valt att inte bemöta det utåt, men detta var droppen för min del. Det här blev ett långt och upprört inlägg från mig, det tillhör som tur är inte vanligheterna. ANONYMA KÄLLOR UNDANBEDES.

Ett inlägg delat av Annika Andersson (@annikawa) Sep 26, 2017 kl. 11:39 PDT

Publicerad 2017-10-15 kl 12:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons