Gais behövde en seger för att öka avståndet ner till IK Frej på kvalplats.
Det lyckades man med då man bortaslog tabellåttan Norrby.
Detta efter ett dråpligt självmål.

Se höjdpunkterna mellan Norrby och Gais i spelaren ovan.

Det är lika tajt i botten av superettan som i toppen. Efter 26 spelade omgångar ligger fem lag inom sex poäng. Syrianska ligger sist med 22 poäng och Gais på tolfte plats med på 28 poäng.

Detta efter en mycket viktig seger borta mot Norrby. Matchens enda mål kom redan i den 18:e matchminuten. Det efter att August Wängberg avslutat rakt på Norrby-försvararen Jonathan Azulay som ställde målvakten Mergim Krasniqi.

Det var Gais som skapade de hetaste chanserna, bland annat genom Paulo Marcelo men denna gång kunde Krasniqi hålla siffrorna nere med en fin räddning.

I den 59:e minuten drog Wängberg till från distans, ribban hindrade Gais från en 2-0-ledning. Cirka femton minuter senare trodde bortalaget att man utökat men domaren dömde bort målet efter att Marcelo befunnit sig i offsideposition vid skottögonblicket.

I slutskedet av matchen stod Krasniqi för en mäktig straffräddning och matchen slutade 1-0 och bortaseger.