GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG

Efter två raka förluster mot Jönköpings Södra och Umeå tog Gais en efterlängtad seger hemma mot AFC Eskilstuna under måndagskvällen.

Göteborgarnas 21-årige ytter Julius Lindberg blev stor matchhjälte då han klev fram och gjorde båda målen när Gais besegrade AFC med 2-0. Målen blev Lindbergs fjärde och femte i årets superetta och nu går han om Mervan Celik till lagets näst bäste målskytt, efter Richard Yarsuvat på åtta mål.

På annat håll i superettan tog fjolårets kvallag Brage en övertygande 4-1-seger borta mot Norrby. Brages lagkapten Robbin Sellin gav Borlängelaget en tidig ledning då han gjorde 1-0 i matchens elfte minut. Brage hann därefter både göra 2-0 och 3-0 innan Norrby fick in sitt första mål i den 82:e minuten genom Rasmus Örqvist - men det var förgäves. Bara två minuter senare spikade Brages Kristian Andersen slutresultatet 4-1.

Gais seger innebär att man skapar sig andrum i kvalstriden. Göteborgslaget befinner sig nu på niondeplats, fyra poäng före AFC Eskilstuna som för närvarande ligger på den översta av de två kvalplatserna. För AFC:s del, gick man miste om samma läge som Gais nu har.

I och med sin 4-1-seger säkrade Brage greppet om sjundeplatsen och ligger nu fyra poäng framför Västerås på åttondeplats. Norrby, å andra sidan, placerar sig nu precis över kvalstrecket då man har samma poäng som AFC, fast bättre målskillnad.

-
-
-
-
Publicerad 2020-11-02 kl 21:38

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.