Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
3:04

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Gais möte med Dalkurd.

Gais-spelare fick bilar inlåsta: "Var lite över gränsen"

Gais-spelarna fick sina bilar inlåsta i Göteborg efter att laget förlorat stort mot Dalkurd.
Karl Bohm har förståelse för supportrarnas frustration men tycker att det här var att gå över gränsen.
- Jag har aldrig varit med om det tidigare, säger Gais-spelaren till Fotbollskanalen. 

Under söndagen föll Gais stort borta mot Dalkurd i superettan. Göteborgslaget är inne i en tung trend och nederlaget mot Dalkurd var Gais fjärde raka förlust i superettan.

När laget återvände till Göteborg under natten mot måndagen kom man inte heller åt sin bilar., vilket Göteborgs-Posten var först att rapportera om. Detta då grinden till parkeringen var låst. Där fanns också en text där det bland annat stod:

"Inatt får ni promenera hem och fundera över vad det är ni håller på att ställa till med".

ANNONS

När Fotbollskanalen når Gais-spelaren Karl Bohm säger han:

- Hur ska man reagera på det… Jag har aldrig varit med om det, att man kommer hem mitt i natten och grinden är låst när man ska åka hem. Det var väldigt speciellt.

- Det får stå för dem. Om de tycker så får de tycka så. Jag förstår att man kan vara besviken. Vi spelare är minst lika besvikna. Det finns ingen som vill ligga i den positionen som vi gör. Sedan sliter vi allt vi kan och gör allt i vår makt. Det är en grundpelare för alla fotbollsspelare. Alla vill vara uppe i toppen och kämpa och nu är vi inte det tyvärr.

För att komma åt sina bilar fick Gais knipsa upp låset.

- Jag hörde mest att det var en kedja som man fick knipsa upp. Alla spelare kollade vad som stod på lappen givetvis, det var inte så svårt att missa den. Sedan fick vi lämna våra grejer och åka hem.

Bohm menar vidare att gemene man bör tänka på att det finns viktigare saker i livet än fotboll.

- Det är bara tragiskt, det finns ju spelare i laget som exempelvis nyss blivit pappor och så kommer man hem mitt i natten utan att kunna ta sig hem. Det finns lite större perspektiv ibland som man borde tänka på. Men jag förstår till hundra procent att man är besviken och att man vill att vi gör allt vi kan - men det ska man vara medveten om att det gör vi. I bland går det inte alltid vägen, säger han.

ANNONS

På frågan om Bohm tyckte det var hotfullt eller otäckt svarar han:

- Jag vet inte om det var otäckt men det kändes annorlunda. Så kan man väl säga. Det var skumt.

Känner ni av pressen och kritiken från supportrarna just nu?
- Det är klart att vi hör det under matcherna. Det är inte så att det sitter 10 000 personer på läktarna på Gamla Ullevi eller övriga arenor i Sverige så det är klart att vi hör vad de säger och vad de tycker.

- Jag är en person som försöker tänka så lite som möjligt på vad de säger och fokusera på vad jag faktiskt kan påverka. Sedan, återigen: Jag förstår att de är besvikna. Det är fullt normalt när man är supporter och det inte går bra.

När 20 omgångar har spelat i superettan ligger Gais på negativ kvalplats och Bohm menar nu att laget måste gå framför jaget.

- Det handlar om att följa Patrik (Ingelsten, tränare i Gais) och Kenneths (Gustafsson, assisterande tränare)  direktiv, att lyssna på det de säger och utföra det de säger på ett korrekt sätt, och även gå ihop som en grupp. Det blir extra viktigt nu utifrån hur vi ligger och besvikelsen som finns från supportrar, säger han.

ANNONS

- Ibland får man lägga saker åt sidan och fokusera på det man kan. Jag kan inte påverka att folk är besvikna på mig eller andra i laget, det får man vara och det är den branschen vi har gett oss in i. Då får man ibland höra saker som man kanske inte vill höra. Till viss del är det acceptabelt och i vissa fall är det inte det. Man får köpa det perspektivet ibland också. Det viktigaste för oss är att gå ihop som grupp och göra allt som bara går.

Tyckte du att det var över gränsen att låsa in era bilar?
- Jag tycker det var väldigt annorlunda gjort och jag har aldrig varit med om det tidigare. Men ja, det är klart att det är ingenting som påverkar spelare, klubb, ledare eller personal i övrigt på ett positivt sätt. Vi förstår att de arga men jag tycker att det var lite att gå över gränsen, ja.

Publicerad 2019-08-19 kl 18:41

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto