Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Gais stryker mål om att nå allsvenskan 2020: "Grundläggande arbetet återstår"

Gais hade som mål att nå allsvenskan 2020.
Efter ett turbulent år, så stryker föreningen målsättningen. 
- Mycket av det mer grundläggande arbetet återstår att göra, säger klubbens ordförande Glenn Heiman enligt GP

Gais inledde i år tävlingssäsongen med att vinna gruppen i svenska cupen, men åkte därefter ut i kvartsfinalen och hade en tuff säsong i seriespelet med en tiondeplats i superettan. Även utanför planen har det varit turbulent och klubben har bland annat ekonomiska bekymmer, samtidigt som flera styrelseledamöter har hoppat av sina uppdrag och i veckan meddelade klubbchefen Erik Bergkvist att han tvingats sjukskriva sig själv.

Nu meddelar Gais också att föreningen stryker sitt mål om att nå allsvenskan 2020. Det berättade föreningens ledning under dagens medlemsmöte, skriver GP. 

- Styrelsen är självkritisk och konstaterar att vi misslyckades med att nå önskad utveckling i de stora frågorna under 2018 och att mycket av det mer grundläggande arbetet återstår att göra. Styrelsen och organisationen är därmed enig om att målet avseende att spela i allsvenskan 2020 måste revideras, säger klubbens ordförande Glenn Heiman enligt tidningen.

ANNONS

Däremot presenterade inte föreningen en ny målsättning, men meddelade att det kommer att tillsättas en grupp som ska ta fram en ny målbild och staka fram en ny väg för klubben. Ännu är det inte klart vilka som ska ingå i gruppen. 

- Styrelsens uppfattning är att Gais behöver bygga en starkare grund av till exempel mål, strategier, policyer och strukturella arbetssätt för att det ska vara möjligt för oss att etablera oss i allsvenskan. Dessutom är det nödvändigt att förbättra ekonomiska förutsättningar för att driva verksamheten och nå hållbara resultat såväl på som utanför planen, säger Heiman.

Till följd av de svaga resultaten i år, så fick tränaren Bosko Orovic både under och efter säsongen utstå hård kritik. Han gick i lördags ut och berättade för GP om att han vid tre tillfällen har blivit mordhotad. Därefter meddelade Gais att klubben har polisanmält "allvarliga hot mot klubbens personal och matchfunktionärer".

ANNONS

"Gais måste tyvärr konstatera att det under hösten förekommit flera allvarliga hot mot klubbens personal och matchfunktionärer. Det handlar om verbala hot i samband med matcher, via telefon och vid ett tillfälle via ett ofrankerat brev som lämnats i mottagarens brevlåda. I några av fallen har hoten, åtminstone indirekt, också drabbat anhöriga", skrev klubben på sin hemsida då.

Publicerad 2018-12-04 kl 23:05
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto