POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
28v

Gais-tränaren kritiserar fansen: ”Är lite vuxenmobbning”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Gais-Brage.

Gais fick bara 1-1 hemma mot Brage. Efter matchen riktade Gais tränare, Bosko Orovic, hård kritik – mot supportrarna.
- Jag blir lite förbannad, säger han till Göteborgs-Posten.

Igår tog Gais emot Brage hemma på Gamla Ullevi. Efter att nyförvärvet från Häcken, Karl Bohm, gett hemmalaget ledningen kunde Brage kvittera genom Markus Astvald. Resultatet 1-1 stod sig matchen ut och efter matchen var hemmalagets tränare besviken på Gais insats, men passade också på att rikta kritik mot fansen.

- Det är press att spela hemmamatch i Gais. Det är inte mycket du kan göra fel innan du blir utdömd, hånad och kallad "sämst på plan". Att höra det ... det är lite vuxenmobbning. Men vi får försöka hantera det med spelarna. Det är jättejobbigt mentalt att höra det, hur dålig du är. Jag löser det, jag skiter fullständigt i det, men jag lider med spelarna, säger han till Göteborgs-Posten.

- Jag blir lite förbannad, Man får fråga sig lite varför Gais har haft det så svårt de nio-tio senaste åren? Kanske har det också att göra med att du får ta en hel del skit som spelare? Jag står och tittar på min spelare, han vågar inte slå in bollen för att han är rädd att misslyckas. Jag står och tittar på "Agge" (August Wängberg) han slår in nio av tio bollar. Helt plötsligt slutar han våga. Hör du det många gånger, hur dålig du är, då börjar du tycka det också.

På frågan om Orovic tycker att fansen är för kritiska mot sitt egna lag säger han:

- Inte mot mig, de får vara kritiska mot mig. Jag kan vara den sämsta tränaren i världen, det rinner av mig som vatten. Men mot spelarna, någonstans räcker det. Man kan ifrågasätta varför det har gått som det har gått. Man kanske ska landa lite och ta åt sig själv för varför det har gått som det har gjort de senaste nio-tio åren? Vi tar åt oss kritik. Det finns ingen som mår sämre än laget efter Frej. Vi mår svindåligt, vi kräver mer av oss själva. Vi gör en dålig match, men det beror mycket på feghet.

Gais är placerade på nionde plats i superettan efter 17 sjutton omgångar.

Publicerad 2018-08-07 kl 10:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå