Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
1v

Gais-tränaren mordhotades tre gånger: "Det onda ska inte få vinna"

Foto: Bildbyrån.

Gais har haft en turbulent säsong.
Nu berättar tränaren Bosko Orovic att han mordhotats flera gånger.
- Det är klart att det var jobbiga dagar, säger han till Göteborgs-Posten.

Göteborgsklubben Gais slutade på den undre halvan i årets upplaga av superettan, trots att många på förhand utsett laget till en potentiell toppkandidat. På superettans upptaktsträff tippades laget sluta tvåa av tränarna, och trea av mediarepresentanterna. I stället slutade det med en tiondeplats för laget.

Tränaren Bosko Orovic hamnade under säsongen dessutom i konflikt med delar av klubbens supportrar, efter att han på en presskonferens efter mötet med Brage kritiserat fansen.

- Det är press att spela hemmamatch i Gais. Det är inte mycket du kan göra fel innan du blir utdömd, hånad och kallad "sämst på plan". Att höra det ... det är lite vuxenmobbning. Men vi får försöka hantera det med spelarna. Det är jättejobbigt mentalt att höra det, hur dålig du är. Jag löser det, jag skiter fullständigt i det, men jag lider med spelarna, sa Orovic då, enligt GP.

I en längre intervju med Göteborgs-Posten publicerad under lördagen berättar han att han ångrar sättet han uttryckte sig på under presskonferensen, men att följderna blev allt för stora.

- Det är klart att det var jobbiga dagar. Jag är inte mer än människa. Jag gjorde bort mig och fick ta konsekvenserna. Sedan tycker jag det är tråkigt att det gick så långt som till mordhot, då blev det lite jobbigare. Även om det inte var lika jobbigt för mig som det var för min fru och mina barn, säger han till GP.

Enligt Orovic rörde det sig om rena dödshot vid tre tillfällen, där det första ägde rum redan långt innan matchen mot Brage, och den uppmärksammade presskonferensen.

- Ja, tre gånger den här säsongen. Jag fick ett brev och ett samtal. Sedan fick jag ett face to face inför den första derbymatchen mot Öis (som spelades i juni, Brage-matchen var i augusti). Om vi inte vann skulle det och det hända mig, säger han.

Gais-tränaren säger också att hans familj nu slutat gå på matcherna och att han själv tidigare övervägt att lämna uppdraget.

- Ja, det är klart. Men som sagt, de här idioterna får mig att brinna ännu mer. Jag dör hellre än viker mig för dem. Det är den känslan jag får inom mig. Finns det något som eggar igång mig är det den grejen. Jag har alltid sagt det, att det onda ska inte få vinna utan det goda ska vinna. Det är mitt motto i livet.

Publicerad 2018-12-01 kl 09:44
Annons
Annons
Annons