Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
2v

Gais vädjade om tröjbyte - Öster sa nej trots Wedes färgblindhet: "Röda tröjor är Östers färg"

Foto: Bildbyrån.

Grönsvart mot rött ställer till problem för Gais Calle Wede som är färgblind.
Men på måndagskvällen spelar hemmalaget Gais i sitt bortaställ i stället för Öster, trots Göteborgsklubbens vädjan.
- Jag vet om att Calle Wede är färgblind men vi känner att röda tröjor är Östers färg, säger Östertränaren Christian Järdler i en kommentar på Gais hemsida.

På måndagskvällen spelar Gais en ytterst viktig match i kampen för att undvika att behöva kvala sig kvar i superettan då man ställs mot Öster hemma på Gamla Ullevi. Det är Gais sista hemmamatch för säsongen, men laget tvingas avsluta säsongen inför sina hemmasupportrar iförda sitt bortaställ.

Detta på grund av att Gais-spelaren Calle Wede är färgblind, och Öster utnyttjat sin rätt att välja vilket ställ man ska spela i. Det skriver Göteborgsklubben på sin hemsida.

”Till matchen mot Östers IF var planen att avsluta säsongen i grönsvart då Östers IF:s bortaställ skulle kunna fungera problemfritt.

Men trots att Östers IF har ett fungerande bortaställ och är gäster har de valt att utnyttja sin rätt till att hemmalaget får anpassa sig enligt de bestämmelser som finns.
Detta en vädjan från GAIS till trots.”

ÖIF-tränaren Christian Järdler kommenterar Östers beslut så här:

- Jag vet om att Calle Wede är färgblind men vi känner att röda tröjor är Östers färg. Klubben är röd och har alltid varit. Vi tycker det är en viktig del av vår identitet och vi meddelade detta till SEF som berättade för oss att vi bestämmer själva om vi spelar i rött eller vitt. Så tyvärr säger vi nej till er förfrågan och kommer spela i rött på måndag, säger Järdler.

Mötet mellan Gais och Öster visas på C More Live 5 och på cmore.se med sändningsstart 18.55.

Publicerad 2018-11-05 kl 16:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons