Giffarna ny tvåa i superettan

GIF Sundsvall tog sig förbi Åtvidaberg och ligger på direktplats till allsvenskan.

Gif Sundsvall gick upp på andraplatsen i superettan efter seger hemma mot Sirius med 2-0. Därmed fick man revansch från i våras när Uppsalalaget vann hemma med 1-0.

Jonas Wallerstedt sköt ledningsmålet distinkt från nära håll bakom en chanslös Richard Richardsson i Sirius-målet. Det var Wallerstedts nionde mål för säsongen.
2-0 kom på tilläggstid genom nyförvärvet Aziz Corr Nyang sedan han frispelats från halva planen. Det var sjunde målet i sjunde matchen av Nyang som kom från Assyriska under säsongen.

Det var en trevlig och öppen fotbollsmatch inför 3 845 åskådare med målchanser åt båda håll. Men där hemmalaget hade de flesta och de bästa. Det var framför allt under en period i den andra halvleken som "Giffarna" spelade sig fram till flera fina målmöjligheter.

Sundsvall hade också två bollar i stolpen med Daniel Slipers hårda frispark i målramen i den 85:e minuten som den snyggaste.

Mjällby toppar tabellen på 54 poäng och har i stort sett säkrat allsvensk plats. Men bakom är det jämnare med fyra lag inom tre poäng; Gif Sundsvall, 42, Åtvidaberg, 41, och Falkenberg, 39.