Glödhete Cooper Love gav Skövde segern mot Norrby - Elfsborgslånet blev tvåmålsskytt

Jack Cooper Love är glödhet.
Elfsborgslånet gjorde båda målen under söndagen när Skövde besegrade Norrby med 2-0.
Nu ligger nykomlingen på andraplats i superettan.

Skövde AIK har gått som tåget under inledningen av superettan. Det är klubbens första säsong någonsin i serien och laget hade, inför söndagens match mot fjolårsfyran Norrby, två segrar och ett kryss på de inledande tre omgångarna - och det skulle man utöka till tre segrar under söndagen. Mycket tack vare Elfsborg-lånet Jack Cooper Love.

Efter 23 minuter på matchklockan höll han sig framme första gången. Ett inlägg från vänster nickades ner mitt framför fötterna på 20-åringen, som enkelt kunde ta emot och placera in 1-0 till hemmalaget.

Därefter dröjde det drygt 20 minuter innan Cooper Love hade utökat ledningen. Med fem minuter kvar till pausvilan fick Skövde in ett lurigt inlägg i Norrbys straffområde. Norrbymålvakten Anton Cajtoft var tvungen att ingripa för att avvärja läget, men returen gick rakt ut på Cooper Love som enkelt kunde skjuta in 2-0.

Det blev sedermera även slutresultatet, då den andra halvleken slutade mållös. Skövde klättrar, i och med segern, upp på andraplats i superettan. Nykomlingen ligger bara två poäng bakom AFC Eskilstuna på förstaplatsen, ett AFC som tagit fyra segrar på fyra matcher.

Norrby, i sin tur, placerar sig på åttondeplats efter fyra omgångar. Boråslaget har två vinster och två förluster.

Skövde: Fröjd - Lindell, Basic, Schyberg, Friberg - Granath, Abraham, Kreida, Mattsson - Cooper Love, Mörk.

Norrby: Cajtoft - Lundgren, Mohamad, Savolainen - Berggren, Wede, Brannefalk, Pekalski, Berg - Beqaj, Jobe.

-
-
Publicerad 2022-04-24 kl 14:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.