Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
51v

Granqvist klar för HIF: "En av de största nyheterna i modern tid"

Foto: Bildbyrån

Enligt uppgifter till HD är Helsingborgs drömvärvning Andreas Granqvist klar, vilket även Fotbollskanalen erfar.
Klubben har kallat till presskonferens på söndag.
"För att presentera en av de största nyheterna i modern tid, dels för föreningen men även för svensk fotboll", skriver HIF.

Helsingborg öppnade i mitten på december för en riktig drömvärvning för klubben. HIF-ordföranden Krister Azelius berättade då om förhoppningarna att få hem landslagskaptenen Andreas Granqvist till sommaren.

- Jag har stora förhoppningar att kunna klä Granen i rött efter VM. Jag tror att vi kan ta hem denne landslagskapten i ett VM-lag direkt efter VM, det är min bestämda känsla, sa Azelius då.

Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad är Guldbollen-vinnaren klar för en återkomst, vilket även Fotbollskanalens uppgifter styrker. Granqvist ska enligt tidningen spela klart sitt kontrakt med Krasnodar och sedan komma hem till HIF efter VM i sommar. 

- Jag har inga kommentarer, jag rekommenderar att ni går på presskonferensen på söndag istället, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung till Fotbollskanalen.

Helsingborg har kallat till presskonferens på söndag, och bjuder även in till ett medlemsmöte.

"Söndagen den 28 januari välkomnar vi dig till ett extrainsatt, exklusivt medlemsmöte i sportbaren på Olympia för att presentera en av de största nyheterna i modern tid, dels för föreningen men även för svensk fotboll. Du som medlem ska givetvis få uppleva detta på plats!"

Andreas Granqvist inledde sin seniorkarriär i Helsingborg 2004 efter att ha kommit upp från juniorlaget. För två veckor sedan uttalade sig mittbacken till Fotbollskanalen om en eventuell återkomst.

- Vi får se vart det hamnar, men det finns väl chans att det blir så att jag flyttar hem. Men ingenting är bestämt ännu, sa Granqvist då.

Men du har haft lite snack med dem?
- Ja, absolut. Jag känner ju Azelius sedan långt tillbaka, han var där redan på min tid. Vi har kontakt, så får vi se. Krasnodar är på ganska mycket också.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kommer Andreas Granqvist efter karriären att få en roll inom klubben. I och med flytten tillbaka till Sverige nobbar Granqvist också en kontraktsförlängning med Krasnodar värt 70 miljoner kronor, netto, över två år.

Publicerad 2018-01-26 kl 15:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons