Häcken närmar sig Allsvenskan

Häcken tappade en tvåmålsledning, men vann till slut ändå med 3-2 mot Mjällby.
Häcken tog därmed ett stort kliv närmare fotbollsallsvenskan.

Med två omgångar kvar av superettan är det dubbelt göteborgskt i topp. I och med segern gick Häcken upp på andraplatsen och skuggar ledande Örgryte.
Måndagskvällens möte började bra för Häcken. Det hade inte ens gått två minuter när Johan Lind hittade rätt bakom Mattias Asper i Mjällbymålet och 20 minuter senare ökade Paulinho på till 2-0.

Men Mjällby kom tillbaka och inom loppet av en och en halv minut i slutet av halvleken ordnade Niklas Skoog och Erton Fejzullahu varsitt mål för gästerna. När Johan Lind spelade fram till Daniel Larsson ett par minuter efter halvtidsvilan kom dock ett nytt Häckenmål - och den här gången räckte det till seger.

Häcken står nu på 51 poäng, två bakom Örgryte men lika många framför trean Assyriska på kvalplatsen.

Avslutningen blir en riktig rysare, med sex lag som slåss om de båda direktplatserna. Bland dem finns Ängelholm, som på måndagen vann borta mot Landskrona med 2-1.

I bottenstriden tog Sirius en viktig poäng på hemmaplan. Oavgjort, 2-2 mot Jönköping Södra, innebär att Sirius har sex poäng till godo på just Jönköping inför avslutningen. Limhamn/Bunkeflo klarade 1-1 mot Väsby och ligger på den andra kvalplatsen, en poäng bakom Jönköping.