Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hallenius om svåra tiden, känslorna för Hammarby och de höga förväntningarna: ”Drömmer om avancemang”

Foto: Scanpix

Linus Hallenius i Hammarby 2010.

Linus Hallenius är tillbaka i Hammarby till fansens stora lycka. Och med en bra position i serien så är det många som tror att Bajen ska ta steget tillbaka till allsvenskan.
- Det var länge sedan det andades så mycket optimism, säger Hallenius till fotbollskanalen.se.

Linus Hallenius lämnade Hammarby 2010. Med drömmar om att lyckas som proffs i Europa flyttade han till Genoa. Men anfallaren hade det svårt och lyckades inte hitta rätt i sin nya klubb. Istället blev han utlånad till Lugano, Team Ticino och Padova innan han flyttade till Aarau i schweiziska ligan där han fick en del förtroende och speltid. Hallenius själv sammanfattar tiden så här:
- Väldigt mycket bekymmer med skador, bristande speltid och obekväma situationer. Samtidigt är det sånt som man försökt dra lärdom av och blivit starkare som människa. Sen är det klart att man lärt sig mycket som fotbollsspelare också. Det har varit lärorikt, säger han till fotbollskanalen.se.

Nu är 25-åringen tillbaka i klubben som han gjorde stor succé i 2010 då han på 23 matcher stod för 18 fullträffar.
- Det känns jätteroligt, skönt att allting är klart.

Det var viktigt för mig att hitta en trygg miljö. Sedan så gjorde mitt hjärta och mina känslor för Hammarby att det vägde över i slutändan. Det är klart att man funderar på alla olika alternativ som finns, men jag älskade min tid i Hammarby och jag känner väldigt starkt för klubben. I slutändan var det här helt rätt, säger Hallenius.

Vilken form är du i just nu?
- Nu kommer jag direkt från semestern och är väl inte direkt i toppform. Även om man försöker hålla igång går det inte att jämföra med fotbollsträning och ännu mindre med matchspel. Tempot måste komma tillbaka och jag behöver en liten uppbyggnadsperiod.

Det är inte aktuellt med seriematchen i helgen?
- Det tar ett antal dagarna att få spellicensen och så, så även om jag kunnat hade det inte gått med pappersarbetet.

Hammarby ligger på tredjeplats i superettan, med ett betryggande avstånd ner till fjärdeplatsen. Fansen hoppas nu att 2014 är året som laget ska ta sig tillbaka till allsvenskan, och stora förväntingar finns nu på Linus Hallenius.
- Det är något som man fått lära sig leva med när man spelare fotboll. Jag tror att alla fotbollsspelare har förväntningar på sig själv ändå. Jag ska försöka spela mitt spel och bidra till laget så mycket som möjligt så vi vinner matcher.

Under Nanne Bergstrand har Hammarby fått en ny optimism kring klubben. Något som även Linus Hallenius har märkt av.
- Det känns som att det är något väldigt spännande på gång. Det var länge sen det andades så mycket optimism.

- Det är klart att det underlättar ju. Alla spelare vill ju spela i högstaligan, och vi har ju häng på det nu. Det är det man drömmer om, att få komma hem och vara med om ett avancemang.

Publicerad 2014-07-17 kl 18:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons