Halmstad körde över Trelleborg i toppmötet - leder superettan med sex poäng

Halmstads BK körde över Trelleborgs FF i superettans toppmöte på Vångavallen.
Matchen slutade 4-0 och nu leder HBK superettan med sex poängs marginal.

Se målen från matchen i TV4 Sportens sändning i spelaren ovan.

Under onsdagskvällen väntade ett toppmöte i superettan på Vångavallen mellan Trelleborgs FF och Halmstads BK. Halmstad ledde serien inför matchen medan Trelleborg befann sig på tredjeplats.

Men matchen skulle bli en ensidig historia. Efter bara åtta minuter på matchklockan ställde Halmstad hemmalaget Trelleborg med ett snabbt inkast, och Sadat Karim kunde ohotad spela fram Alexander Johansson i guldläge framför mål - som kunde peta in 1-0 till HBK med sitt nionde ligamål för säsongen.

- Det är bara att springa allt vad man orkar och slänga sig fram. Bollen ska bara in i mål, säger Johansson till Discovery+.

Men sedan dröjde det till den 67:e minuten innan islossningen började. TFF-backen Isak Jönsson stod för ett självmål till 2-0 och sedan kom två snabba mål drygt tio minuter senare.

Mikael Bohman hittade Villiam Dahlström i djupled, som fintade bort både målvakt och försvarare innan han rullade in 3-0 i den 76:e minuten, och tre minuter senare, i den 79:e minuten, fastställde Halmstadskaptenen Andreas Johansson slutresultatet 4-0 på hörna.

Resultatet innebär att Halmstad leder superettan med sex poängs marginal ner till tvåan IK Brage, som sent besegrade ett krisande Östersunds FK på Domnarvsvallen i Borlänge. En förlust som även innebär att Östersund fortsätter vara tabelljumbo, samtidigt som nästjumbon Jönköpings Södra kan rycka ifrån bottenplatsen om de vinner sin hängmatch mot Västerås SK under torsdagen.

Startelvor

Trelleborg: Kristensen - Modig, Dhaini, Jönsson - Björkén, Brkic, Amin, Bödvarsson - Blomberg, Offia, Hörberg.

Halmstad: Nilsson Säfqvist - Berntsson, Johansson, Olsson - Boakye, Allansson, Svedberg, Ahlstrand, Bengtsson - Karim, Johansson.