Halmstad ny serieledare – segrade efter AFC-självmål

Magnus Haglunds Halmstad är ny serieledare.
Efter ett AFC-självmål i den andra halvleken kunde hallänningarna segra med 2-1.

I superettan-premiären blev det förlust med uddamålet hemma mot Trelleborg. Därefter har Halmstad gått mycket starkt, med fyra segrar på fem matcher. Under kvällen kom nästa trepoängare.

Det var däremot inte hemmalaget på Örjans Vall som började bäst. Chidi Omeje öppnade målskyttet efter bara åtta spelade minuter, men de blåkläddas utjämning väntade inte på sig.

Ett fåtal minuter efter 1-0-fullträffen kunde Samuel Kroon skicka in 1-1. Målet som blev den första halvlekens sista assisterades av målsprutan Rasmus Wiedesheim-Paul.

Med drygt femton spelade minuter i den andra akten var hemmalagets ledningsmål ett faktum. Gästernas Abdel Diarra blev olycklig då han fick in bollen i eget mål – vilket blev helt avgörande. Mötet mellan Halmstad och AFC Eskilstuna slutade 2-1.

Därmed toppar Halmstad superettan-tabellen på bättre målskillnad än Degerfors, som för närvarande återfinns på en andraplats.

Publicerad 2020-07-19 kl 19:31