Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby får säljhjälp av AEG – men inga nyförvärv: ”Värt mer än en påse pengar”

Hammarys samarbete med AEG ökar. Men nöjes- och sportbolaget pumpar inte in några nya pengar.
- Vi kommer att tvingas vända på pengarna 2011, säger ordförande Kent Hertzell, om den fortsatta ekonomiska saneringen.

Hammarby Fotboll har ju samarbetat med AEG sedan 2001 och det samarbetet utökas nu. AEG har anställt en person som enbart ska jobba med klubben – för att öka och utveckla marknads- och säljsidan.

- De är duktiga på det här med att få sälj på marknaden. Och även om vi själv tycker att vi är duktiga kan de nog bidra med något här. Tanken är ju att våra intäkter ska öka, säger Hertzell till fotbollskanalen.se.

Hur mycket då?
- Det kan jag inte gå in på. Men tanken är ju att de ska öka.

Samtidigt ger AEG Hammarby vissa garantier på nivåer som de kommer komma upp till, där Hammarby får pengar även om målen inte nås. Men några extra slantar från AEG kommer inte in – och har inte heller gjort det under det senaste halvåret.

- Nej, den satsning de gör nu är att utveckla Hammarby – och det är värt mer än en påse pengar. Vi ska se till att vi kan utveckla marknads- och säljsidan. De sa tidigt att det är så de vill jobba. De har ju pumpat in mycket pengar tidigare i Hammarby, men de som varit inne har inte förädlat de pengarna så bra.

Hertzell säger att den nya satsningen alltså inte är en ”quick-fix” och att det kommer ta tid innan klubben ser några resultat. Därför blir det fortsatt sanering – och ingen större sportslig satsning.

- Vi kan inte springa iväg utan att ha klart för oss med finansiering. Vi kommer att tvingas vända på pengarna 2011.

- Den trupp vi har nu är ju den som förhoppningsvis ska få upp oss i Allsvenskan, och vi ska väl tillhöra topp fyra-fem. Men det avgörs ju där ute på mattan.

Publicerad 2011-02-22 kl 14:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons