Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby har hittat sin vd: "Kan inte säga vem det är"

Hammarby har nästan klart med en ny vd.
Vem vill klubben inte berätta.
- Men han är en doldis, säger ordföranden Kent Hertzell.

Tidigare i höstas meddelade nuvarande operativa chefen Åsa Sånemyr att hon säger upp sig från och med månadsskiftet november-december. Sedan dess har superettanlaget letat med ljus och lykta efter en lämplig efterträdare, och ansökningar har knappast saknats.

- Vi fick in över 80 sökande varav många var bra, säger Hammarbys föreningsordförande Kent Hertzell till fotbollskanalen.se.

Nu har listan bantats ned till tre aktuella namn, varav en person är särskilt intressant och de andra två ses som ”reserver” ifall det skulle brista med huvudkandidaten. Inom två veckor tror Kent Hertzell att allt är klart.

- Men i och med att vi inte riktigt är i mål kan jag inte säga vem det är. Och även om jag gjorde det tror jag inte att så många skulle veta vem han var.

Ni har bestämt er för en doldis?
- Ja, såtillvida att han inte har en bakgrund inom fotbollen i all fall. Han är respekterad och välkänd inom den bransch han jobbar nu, säger Hertzell.

Vad är det för slags kvaliteter ni letat efter hos vd:n?
- Vi har sagt hela tiden att det inte måste vara en tokfotbollsfantast. Att man har ett idrottsintresse är väl ganska självklart, men det viktigaste är att personen blir en bra ”lagledare” som kan lotsa Hammarby i rätt riktning ekonomiskt och på många andra plan.

Mer en företagare än en fotbollsnörd?
- Ja, någonting i den stilen.

Fotbollskanalen.se

Publicerad 2010-11-25 kl 20:43
Annons
Annons
Annons