Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby inte redo för superettan: "Vi hade behövt ett par veckor till"

Premiären närmar sig med stormsteg – men Hammarby känner sig inte helt redo för superettan.
- Vi hade behövt ett par veckor till, säger tränaren Micke Borgqvist.

Den som tittar på stockholmarnas track record från försäsongen blir kanske förvånad över uttalandet. Hammarby har radat upp segrar och gått obesegrade genom hela vårvintern. Men Borgqvist - som chattar med er läsare klockan 16.30 på torsdagen - är inte helt nöjd.

- Två oavgjorda, resten vinster. Men man kan bli lite blind om man bara tittar på det sättet. Så bra har vi faktiskt inte varit, säger han till fotbollskanalen.se.

Även kring gerrepet på Söderstadion, mot finska Mariehamn, vill han höja ett varningens finger. Trots klara 5-0 i de grönvitas favör.

- Det såg stundtals lite stökigt och oorganiserat ut. Vi hade en period som inte höll måttet. Samtidigt var vi ganska stabila defensivt. Men på det stora hela måste vi hitta lite mer lugn med bollen, vara noga med positioner och hålla bolltempot. Nu finns inte så mycket tid, så vi får helt enkelt matcha oss i form, säger Borgqvist.

Vad är det rent konkret ni skulle vilja finslipa i laget?
- Vi har haft många matcher där vi blivit lite bolltittande. Hamnat fel. Och det rör sig ofta om slöhet på plan. Istället för att ta jobbet hemåt ligger vissa spelare kvar offensivt. De tänker ”det är lugnt, vi vinner snart bollen”. Men då sätter man sina kompisar i skiten, eftersom vissa får ta ansvar för två motståndare. Och så har vi en tendens att skyffla iväg passningarna, i situationer när vi faktiskt har fria gubbar offensivt.

Hur löser ni det då?
- Senaste veckan har vi haft bra go på träningarna. Attityden blir hela tiden bättre. Men vi är inte riktigt i mål ännu. Grabbarna måste inse att det gäller att kriga ordentligt, så starka är vi fysiskt att vi ska klara av att mala ner det andra laget i slutskedet av matcherna.

På superettans upptaktsträff pratade du en del om trycket från åskådarna på Söderstadion, att det inte enbart är positivt. Hur menade du då?
- Alltså, jag menade inte att publiken i sig var negativ - det är den absolut inte. För mig har det alltid blivit ett energitillskott att komma ut på en arena med mycket folk på läktaren och bra atmosfär. Medan några kanske blir nervösa och inte presterar som de ska.

Hur visar det sig ute på planen?
- Att de inte riktigt vågar göra bort sig, spela sitt eget spel. Men det gäller ju för oss att vända det här till något gynnsamt. Att alla får kraft av fansens stöd.

Vilka förväntningar har du på säsongen?
- Att det lossnar direkt, vi vill ha en bra start. Under försäsongen har ju resultaten gjort att en positiv anda spridits i truppen. Även om spelet inte varit klockrent alltid har vi kunnat träna på ordentligt utan problem. Det är ju lite roligare att gå till jobbet när man vinner än när man förlorar.

Vilka lag tror du tar klivet upp i allsvenskan när tabellen summeras i oktober?
- Jag hoppas ju verkligen att Hammarby blir en av de två klubbarna som tar direktplatsen. Sedan höll jag på att säga skit samma. Men Örgryte har ju en viss rutin när det gäller både allsvenskan och superettan. De kommer att hålla en hög nivå genomgående. Som tredje lag säger jag Assyriska

Och vilka åker ur?
- Svårt, men jag säger Degerfors, Trollhättan och Brage. Det är alltid klurigt att veta, men vi får se.

Publicerad 2010-04-08 kl 15:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons