Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby jagar pojklandslagsmän: "Kan knyta till oss en eller två"

Foto: hammarbyfotboll.se

Henrik Kindlund.

Hammarby missade Valmir Berisha. Nu hoppas klubben på att värva ett par andra juniorlandslagsmän under vintern.

- Målet är att knyta till oss en eller två, säger VD Henrik Kindlund.

Ända sedan i somras har Stockholmslaget haft ögonen på Valmir Berisha, Halmstadstalangen som gjorde succé med P17-landslaget under VM. Till sist stod det dock klart att konkurrensen från utlandet blev för tuff och Hammarby fick lämna dragkampen.

Samtidigt har nye tränaren Nanne Bergstrand genomdrivit en rad förändringar kring A-truppen. Antalet kontrakterade spelare har bantats från närmare 30 till 20, och utöver dessa vill de grönvita alltid ha ett par yngre spelare att tillgå. Tanken är att det ska finnas 22 man tillgängliga till varje träningspass så att man kan spela elva mot elva i matchliknande situationer.

För att fylla på de två sista spelarna anväder klubben spelare från de egna leden, men fotbollskanalen.se kan berätta att en riktad satsning pågår för att spetsa beståndet med ett par namn utifrån.

- Truppen är ganska spikad i dagsläget, sedan kan det bli så att vi tar hit en eller två killar i 17-, 18-årsåldern också. Det bygger i så fall på att vi hittar någonting riktigt bra, säger VD Henrik Kindlund till fotbollskanalen.se.

Det rör sig om externa värvningar?

- Ja, precis, det är grundtanken. Vi luftar ju redan nu ganska många av våra egna juniorer och om någon av dem visar framfötterna är det inte omöjligt att vi tecknar lärlings- eller A-lagskontrakt med dem. Det tar vi som det kommer. Men utöver det ska vi även titta på ett par andra unga spelare under vintern.

Tidigare var Valmir Berisha aktuell, handlar det om spelare av samma dignitet nu?

- Nja, han vann ju skytteligan i VM och särskilt många sådana spelare finns ju inte i Sverige. Men alla vi tittar på är ändå rejält intressanta. Det rör sig om duktiga talanger som spelar i pojk- och juniorlandslag. Sedan får man väl se vad det leder till. Det kan ju vara så att vi tar in dem på provspel nu, men att det ändå inte blir något avtal i vinter, utan att vi fortsätter att följa dem på längre sikt.

Vilka positioner handlar det om?

- I första hand har det varit mittfältare hittills. Men vi har sagt att vi vill titta på talanger över hela banan. Med den truppsammansättning vi valt fungerar det rätt så bra att plocka in provspelare kontinuerligt.

Publicerad 2014-01-28 kl 15:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons