Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby kan ha värvat klart: "Lugnare silly än tidigare"

Hammarby slog till med en överraskning under måndagen och presenterade holländaren Michael Timisela som ny spelare. Nu berättar sportchefen Gustaf Grauers om övergången.

– Det är ett idogt arbete som gjort att vi lyckats få hit honom, säger han.

Efter värvningarna av Kennedy Bakircioglü, Mattias Adelstam, Erik Sundin, Nikolas Ledgerwood och Thomas Guldborg Christensen fortsätter nu Hammarby att knyta till sig spektakulära spelare. Under tisdagen blev den holländske högerbacken Michael Timisela klar för Bajen.

26-åringen, som är fostrad i storklubben Ajax, kommer närmast från Eredivisie-laget VVV-Venlo. Hammarbys sportchef Gustaf Grauers jublar också rejält över nyförvärvet.

– Det har varit en hektisk, men rolig dag (läs gårdag). Jag är mycket nöjd och uppspelt över den här värvningen. Vi har tagit hjälp av lite kontakter och utforskat det här rejält för att få hit honom. Det handlar om ett idogt arbete, säger Grauers till FotbollDirekt.se.

Vad visste Michael om Hammarby?

– Inte så mycket. Men vi har förklarat vad vi är och vart vi är på väg och han har tyckt att det här är spännande och ser det som ett nytt äventyr. Han vet ju att Sverige inte är slutet. Holländska spelare eller spelare från holländska ligan har ju varit här tidigare och sedan gått vidare, som Hooiveld till Celtic och El Kabir till Cagliari. Michael har ju också kollat upp Stockholm och våra supportrar, förklarar Grauers.

Efter flera värvningar i somras och nu Timisela ser Hammarby ut att närma sig en färdig trupp inför nästa säsong redan nu.

– Vinterns silly season kommer att bli lugnare än tidigare gånger då fönstret varit öppet och jag har varit sportchef i klubben. Vi har en bra grund och ett bra lag.

– Sen tittar vi på lite andra positioner, men vi vill inte låsa oss vid några speciella platser att värva på. Vi får avvakta lite och se, för budgeten är inte spikad än. Vi har ju fått riktlinjer och så, men det får ge sig vad vi har för ekonomi. Vi kanske avvaktar och förstärker i sommar istället, eller så nöjer vi oss helt.

Så det känns som att pusselbitarna börjar falla på plats nu?

– Ja, det känner vi. Vi ska verkligen vara med och ge de andra lagen en match uppe i toppen nästa år, avslutar en överlycklig Grauers.

Publicerad 2012-12-12 kl 08:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons