POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Hammarby om matchflytten: "Värnamo har rätten på sin sida"

Hammarbys ödesmatch mot Värnamo flyttas – på grund av Victor Claessons medverkan i U21-landslaget.
– De har rätten på sin sida, säger sportchefen Gustaf Grauers till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen.se avslöjade får ångestmötet mellan Värnamo och Hammarby ett nytt speldatum. När är inte klart. Orsaken är att svenska U21-landslaget har samling 9 oktober – då det egentligen var tänkt att superettanlagen skulle drabba samman.

Värnamos skyttekung Victor Claesson är uttagen i förbundskapten Håkan Ericssons U21-trupp, och ytterligare två Värnamospelare representerar yngre landslag i samma veva.

- Det finns en regel som ger dem rätt i den här frågan. Men självklart hade vi egentligen velat spela, säger Hammarbys sportchef Gustaf Grauers till fotbollskanalen.se.

Han konstaterar att Hammarby, som för närvarande ligger på nedre kvalplats till division 1, själv påverkats av landslagsuttagningar under säsongen. Bland annat har José Monteiro spelat för Guinea-Bissau och Isaac Pupo för Liberia – men då har det inte gått att anpassa spelschemat.

- Det här har att göra med att Värnamos spelare är med i våra svenska landslag. Då är regelverket annorlunda än när det gäller andra landslag, som i vårt fall ett par afrikanska länder, säger Gustaf Grauers.

Nu ska Hammarby och Värnamo komma överens om ett nytt speldatum, men risken är att flytten får ringar på vattnet i form av att även andra matchtider måste planeras om.

- Vi jobbar internt för att hitta ett förslag som inte påverkar andra omgångar. Men det som är klart är ännu så länge bara att matchen kommer att flyttas och att Värnamo har reglerna på sin sida, säger Grauers.
- Jag ska inte lägga några värderingar i de regler som finns, men visst hade det fungerat bättre för oss att spela på tiden som fanns utsatt från början.

Publicerad 2011-09-27 kl 17:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå