Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby-ordförande hoppar av efter granskning: ”Inget med det att göra”

Fotbollsmagasinet Offside har granskat Hammarby. Nu avgår Per Magnusson från klubbens bolagsstyrelse.
- Det har inget med det att göra, säger han till fotbollskanalen.se.

I tio år har Per Magnusson suttit i Hammarby Fotbolls styrelse. Sedan i höstas har han varit ordförande i styrelsen. Men nu är den tiden över. Under tisdagen valde Per Magnusson att lämna styrelsen – och tidpunkten är anmärkningsvärd. Fotbollsmagasinet Offside har gjort en stor granskning av Hammarbys fall under 2000-talet, och kort innan publicering väljer alltså Magnusson att avgå.

- Det har absolut inget med det att göra. Jag visste inte ens om att reportaget skulle komma snart.

Varför väljer du att lämna ordförandeposten just nu?
- Nu har jag ju varit i styrelsen i nästan tio år och det är en naturlig tidpunkt att göra det nu när vi klarat av avtalen med Hammarby och AEG och går in i en ny fas. Det är naturligt att min roll förändras men jag kommer ju fortsätta jobba med Hammarby och AEG, men som rådgivare.

Men varför just nu?
- Nu har jag varit med och arbetat hårt under en besvärlig tid sedan vi ramlade ur Allsvenskan. Nu har vi fått ordning på det, tycker jag, plus att vi har träffat ett bra avtal med AEG och Globenbolaget om samarbete, så det känns som en naturlig tidpunkt. Jag har som sagt varit i tio år i styrelsen – det känns som tillräckligt.

Kent Hertzell kommer att hoppa in som ordförande under en övergångsperiod, när klubben söker en ny ordförande till bolagsstyrelsen, framgår det på Hammarbys hemsida. Per Magnussons plats i styrelsen tas av Paul Samuels, sponsoransvarig från AEG:s Londonkontor.

Publicerad 2011-03-08 kl 18:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons