Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby överens med sportchef: "Men inget är påskrivet"

Foto: Scanpix

Henrik Kindlund

Hammarbys sportchefsjakt närmar sig sitt slut.

Klubben har kommit överens muntligt med en kandidat.

- Men ingenting är klart förrän man har signaturen på papper, säger VD Henrik Kindlund.

Efter en turbulent säsong i superettan saknar stockholmarna flera nyckelpersoner i sin ledning, sedan sportchefen Gustaf Grauers och tränaren Gregg Berhalter blivit avskedade tidigare under året. Samtidigt som förre ordföranden Kent Hertzell valde att avgå i samband med ett stormigt medlemsmöte.

Men nu går rekryteringsprocessen in i ett alltmer intensivt skede, där det börjat röra på sig särskild i fråga om sportchefsrollen. När fotbollskanalen.se talar med VD Henrik Kindlund bekräftar han att frågan är nära att lösas.

- Vi ligger ganska långt framme. Tanken är att det ska vara helt klart den här veckan, säger Kindlund.

När blir presentationen?

- Ingen aning. Vi ska slutförhandla och ta fram avtalen. Ibland tar det fem minuter men andra gånger tar det fem dagar. Vi får se helt enkelt, men det är ganska rimligt att tänka sig att vi kan ha något att berätta innan veckan är slut.

Är ni muntligt överens med sportchefen?

- Ja, fast man måste få ner alla detaljer på papper också. Vissa gånger kan det det vara så att båda parter vill men att man inte kommer överens om allting. Då blir det ju inte av. Vi jobbar på så hårt vi kan, men ännu är det inte klart.

Det är Hammarbys nyinstiftade sportråd, bestående av Suleyman Sleyman, Tommy Boustedt och Jens Gustafsson von Zeipel, som tagit fram underlaget till rekryteringen. Men ingen av dem vill gå händelserna i förväg eller berätta vad för slags egenskaper den nye sportchefen besitter.

- Där får jag hänvisa till Hammarbys hemsida och föreningens övriga kommunikationskanaler. När något är klart går vi ut där, säger Sleyman till fotbollskanalen.se.

Men ert uppdrag är slutfört som det ser ut nu?

- I dagsläget är det så, ja.

På tränarfronten har främst Kalmars Nanne Bergstrand pekats ut som en mer permanent ersättare till Berhalter, efter att Thomas Dennerby vikarierat under hösten. Enligt Henrik Kindlund finns dock ingenting bestämt avseende den biten.

- Nej, vi kämpar på med tränarfrågan. Det kan bli klart inom kort eller så kan det dröja. Det finns inget nytt att redovisa där, säger han.

Vi hörde att Nanne Bergstrand besökt en träning utöver att han såg matchen mot Östersund nu senast?

- Nej, det stämmer inte. Däremot var han på matchen med en av våra sponsorer, i deras loge.

När har ni en ny tränare klar?

- Det är omöjligt att säga. I teorin kan det bli den här veckan också, men det kan även dröja. Vi ligger längre fram med sportchefen.

Publicerad 2013-11-05 kl 11:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons