Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hammarby planerar kupp mot AEG – avsätter styrelseledamot 17.30 imorgon

10å

Minoritetsägaren AEG har tagit makten över Hammarby. Nu planerar klubben en kupp där deras egen representant Per Apelgren ska avsättas från klubbens styrelse för att makten återigen ska tillfalla föreningen.

Hammarby vill avsätta sin egen representant i klubbens bolagsstyrelse Per Apelgren. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se kommer det att ske vid 17.30 på torsdagen. Allt har att göra med den infekterade affären med Linus Hallenius.

ANNONS

Linus Hallenius är på väg att lämna Hammarby. Klubben är överens med Genoa om en övergång men sanningen är inte så enkel. Hammarbys bolagsstyrelse, som tar beslut om a-laget, har tre representanter från delägaren AEG och fyra från Hammarby. Bland annat Henrik Wesslén som fram till igår var ordförande.
När det gäller Linus Hallenius övergång innebär det mycket för parterna. AEG står i begrepp att sälja sina andelar i klubben och är mån om att Hallenius ska bli såld eftersom det innebär att man säljer aktier i en klubb som inte är direkt konkurshotad.

Enligt Genoas representant Hasan Cetinkaya har Henrik Wesslén privata ekonomiska intressen i att Hallenius inte blir såld för att han ska vara en inblandad i den parten som ska köpa klubben. Det förklarar dock inte varför de andra representanterna från Hammarby röstar nej till övergången.

ANNONS

Totalt så röstade Wesslén och två andra representanter från Hammarby IF nej till övergången. AEG:s tre representanter röstade ja. Den sista ja-rösten kom från Hammarbyrepresentanten Per Apelgren.

Fotbollskanalen.se kunde imorse avslöja att det var samma fördelning av rösterna när styrelsen under ett telefonmöte på måndagskvällen beslutade att tvinga bort Wesslén från ordförandeposten.

Wesslén vill helst inte prata detaljerat om vad som har hänt men bekräftar fotbollskanalen.ses uppgifter om att föreningsstyrelsen ska ha ett möte på torsdagseftermiddagen.
- Jag håller på och förbereder inför morgondagens styrelsemöte i föreningen, säger Wesslén.

Jag misstänker att det kommer att handla om Per Apelgren.
- Ja, bland annat.

Och det har att göra med att han just nu står som ensam Hammarby-representant på AEG:s sida i bolagsstyrelsen?

ANNONS
- Exakt, och det är vad vi ska ta ställning till.

Vad händer om Hallenius blir klar i dag, innebär det att affären går igenom på AEG:s villkor?
- Ja, det är ju precis vad de har sett till. De har skaffat sig en egen majoritet i styrelsen.

Vad beror det på att Apelgren har valt AEG:s läger?
- Det får du fråga honom om och be dina läsare fundera över.

Wesslén har vid en tidigare intervju med Sveriges Radio berättat att den största anledningen till att klubben inte vill sälja Hallenius under rådande förhållanden är att en stor del av summan går till en anonym tredje part, en advokatfirma i Italien.

Fotbollskanalen.se har varit i kontakt med Per Apelgren under dagen, men han har valt att inte kommentera situationen.

Publicerad 2010-09-01 kl 17:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto